Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Καταστροφικές πλημμύρες

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 11.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή της Πάμπα, στο κεντρικό τμήμα της Αργεντινής, εδώ και μια βδομάδα.

Στη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών ένα 11χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε ένα ρυάκι, ενώ ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε στο Κίλμες, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Αϊρες. Οι αρχές της Καμπάνα ανακοίνωσαν επίσης το θάνατο ενός άνδρα και στην πόλη αυτή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέες βροχοπτώσεις, μικρότερης έντασης, αναμένονται στην επαρχία του Μπουένος Αϊρες, την περιοχή της Αργεντινής που έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό και στην οποία βρίσκεται η κύρια αγροτική ζώνη της χώρας. Και στη γειτονική Χιλή έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, που πλήττουν κυρίως αγροτικές περιοχές και λαϊκές συνοικίες, όπου είναι ανύπαρκτα τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ