Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι λιμενεργάτες

Παιδιά λιμενεργατών του Σίδνεϊ συμμετέχουν στον αγώνα των γονιών τους, φτιάχνοντας τα δικά τους πλακάτ
Παιδιά λιμενεργατών του Σίδνεϊ συμμετέχουν στον αγώνα των γονιών τους, φτιάχνοντας τα δικά τους πλακάτ
Το Σωματείο Λιμενεργατών Ναυτεργατών Αυστραλίας (Μaritime Union of Australia) συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην απόφαση της εταιρείας «Hutchison Port» (που είναι θυγατρική εταιρείας του Χονγκ Κονγκ) να απολύσει την περασμένη Πέμπτη 6/8 τους 97 από τους 224 εργαζόμενους μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επικαλούμενη ότι έχουν μειωθεί ...οι δουλειές. Η εταιρεία ανήκει συγκεκριμένα στον μεγιστάνα Λι Κα Σικνγκ, που βρίσκεται στη 17η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη, με περιουσία 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και είναι μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες λιμανιών σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν αυτή την προκλητική απόφαση, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στο Μπρίσμπαϊν και το Σίδνεϊ και θα καταγγείλουν την εταιρεία στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ζητώντας και καταβολή των ημερομισθίων για όλες τις μέρες που έχασαν τη δουλειά τους και επιπλέον αποζημίωση για τον τρόπο που την έχασαν. Η αγωγή κατά της εταιρείας αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα στο δικαστήριο του Σίδνεϊ.

Στο πλευρό των απολυμένων λιμενεργατών στο λιμάνι Μποτάνι του Σίδνεϊ έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή Ελληνες μετανάστες στην Αυστραλία, ύστερα από κάλεσμα του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ Αυστραλίας. Επίσης, οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους λιμενεργάτες.

Επίσης, με μηνύματά τους τη συμπαράσταση στον αγώνα των λιμενεργατών της Αυστραλίας εξέφρασαν και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία της χώρας μας ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί), «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (κατώτερο πλήρωμα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειρες), ΠΕΠΡΝ (εργαζόμενοι στα ρυμουλκά) και ΠΕΣ/ΝΑΤ (συνταξιούχοι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ