Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκλογές «προτιμά» ο Ερντογάν...

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ισχνές διαφαίνονται οι πιθανότητες συμφωνίας για κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), παρά την πραγματοποίηση νέας συνάντησης, χτες το μεσημέρι στην Αγκυρα, ανάμεσα στους ηγέτες αμφοτέρων κομμάτων, δηλαδή τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Τούρκοι αξιωματούχοι σημείωναν ότι η πρόσφατη έναρξη επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού κατά Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ έχει αυξήσει τη δημοτικότητα του κόμματος ΑΚΡ και ότι ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου προτιμά τη «λύση» της διεξαγωγής νέων εκλογών, ευελπιστώντας σε ποσοστά που θα μπορούσαν να του δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Παρέμβαση σε αυτές τις διεργασίες έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιοι που λένε πως θα ήταν "αυτοκτονία" να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του AKP και του CHP, εάν οι απόψεις της μίας πλευράς δεν ταιριάζουν με τις αρχές της άλλης»...

Σε κάθε περίπτωση, το εάν η Τουρκία θα μπει σε προεκλογική τροχιά ή όχι, θα φανεί μέχρι τις 23 Αυγούστου, οπότε θα πρέπει να έχει επιτευχθεί συμφωνία για κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται η προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ