Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα σε μεγάλο λιμάνι

Τεράστιες είναι και υλικές καταστροφές (πέρα από τις μεγάλες ανθρώπινες απώλειες)
Τεράστιες είναι και υλικές καταστροφές (πέρα από τις μεγάλες ανθρώπινες απώλειες)
ΤΙΑΝΤΖΙΝ.--

Εικόνες βιβλικής καταστροφής εκτυλίσσονται από την Τετάρτη το βράδυ στη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού του Τιαντζίν, στα βόρεια της Κίνας, όπου μετά από 2 εκρήξεις που προκλήθηκαν πιθανότατα κατά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) που περιείχαν εκρηκτικά, ξεκίνησαν μια τεράστια πυρκαγιά και αλλεπάλληλες νέες εκρήξεις που επεκτάθηκαν σε πολύ μεγάλη ακτίνα. Ο τραγικός απολογισμός έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε φτάσει τους 50 νεκρούς (ανάμεσά τους και 12 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς), πάνω από 700 τραυματίες, με 71 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Η κόλαση που προκλήθηκε με τις μεγάλες καταστροφές, όχι μόνο εντός της βιομηχανικής περιοχής αλλά και σε παρακείμενες, είναι τόσο χαρακτηριστική που οι συνέπειες του ωστικού κύματος από τις εκρήξεις είναι αισθητές χιλιόμετρα μακριά.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και ο πληθυσμός της είναι περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ