Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Βγήκε από το κώμα ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας

Από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστίνιο απεργό πείνας, στην Ιερουσαλήμ
Από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστίνιο απεργό πείνας, στην Ιερουσαλήμ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Βγήκε χτες το απόγευμα από το κώμα που είχε πέσει την Παρασκευή, λόγω απεργίας πείνας 2,5 μηνών, ο 31χρονος Παλαιστίνιος δικηγόρος πολιτικός κρατούμενος, Μοχάμεντ Αλάν, που στερείται τροφής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλεισμό του βάσει του μέτρου της διοικητικής κράτησης από τις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Αλάν, παρά την εμφανή αδυναμία του, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τη δικαίωσή του, δίνοντας 24ωρη προθεσμία στις ισραηλινές κατοχικές αρχές για να διευθετήσουν την υπόθεσή του, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κλιμακώσει τον αγώνα του, προχωρώντας και σε απεργία δίψας. Προχτές, Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν προτείνει την απελευθέρωσή του, υπό τον όρο πως θα αυτοεξοριστεί στο εξωτερικό. Οι συνήγοροι του Παλαιστινίου φυλακισμένου απέρριψαν την πρόταση αυτή και τόνισαν ότι ο Αλάν δεν εγείρει απειλή για την ασφάλεια κανενός. Σήμερα, πάντως, το αρμόδιο ισραηλινό δικαστήριο έχει ορίσει νέα ακροαματική διαδικασία.

Η κατάσταση του Μοχάμεντ Αλάν παρακολουθείται στενά από τις ισραηλινές αρχές, καθώς ο ενδεχόμενος θάνατός του θα μπορούσε να προκαλέσει νέα, σοβαρή κλιμάκωση της έντασης στα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ