Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ας θυμηθούμε τα λόγια του Μπρεχτ...

Κυκλοφόρησε καλαίσθητη ανακοίνωση του Κόμματος για τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στα Βαλκάνια

Μια προτροπή στους εργάτες, τους νέους, τους μετανάστες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους απευθύνει το ΚΚΕ, με μια καλαίσθητη, προσεγμένη μονόφυλλη ανακοίνωση που εξέδωσε. Την προτροπή καθώς η κατάσταση στα Βαλκάνια πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς ο στρατός του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και ελληνικών στρατευμάτων, είναι έτοιμος να ολοκληρώσει στη γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ ό,τι ξεκίνησαν οι Ουτσεκάδες, να θυμηθούν τα λόγια του Μπρεχτ: «... όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλούν για ειρήνη - ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται πόλεμος».

Αυτοί που σήμερα «είναι ψηλά», οι «ΗΠΑ και η ΕΕ» εξηγεί το ΚΚΕ, «με τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις τους, φέρνουν τον πόλεμο και τη δυστυχία στα Βαλκάνια, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες ζώνες επιρροής και κυριαρχίας. Οσο οξύνεται ο ανταγωνισμός τους, τόσο αυξάνονται και οι επεμβάσεις τους. Νέες εστίες έντασης και πολέμου δημιουργούνται δίπλα στις παλιές».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει: «Δικό τους έργο είναι η σημερινή δραματική κατάσταση στην ΠΓΔΜ. Αυτοί εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τον ΟΥΤΣΕΚΑ. Τον κάλυψαν και τον στήριξαν. Αυτοί καλλιεργούν τη διαίρεση ανάμεσα στους λαούς, τον εθνικισμό και τις θρησκευτικές έριδες. Ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των Σέρβων, των Αλβανών».

Προειδοποιεί: «Η ΝΑΤΟική στρατιωτική επέμβαση και παρουσία στην ΠΓΔΜ σε καμία περίπτωση δε θ' αποτρέψει τη διάλυση και τη μοιρασιά αυτής της χώρας. Αντίθετα θα την οδηγήσει πιο γρήγορα στον όλεθρο. Θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς νέα αλλαγή συνόρων. Θα φέρει πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύγκρουσης».

Και απευθύνει κάλεσμα: «Να σταματήσουμε τώρα την ελληνική συμμετοχή. Μετά τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, τώρα η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, στέλνει στρατό και στην ΠΓΔΜ. Μην πιστεύεις τίποτα από τις δικαιολογίες της κυβέρνησης και των υποστηρικτών του ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός στρατός έξω από τη χώρα και κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ υπηρετεί την επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης που αλλάζει σύνορα και φέρνει τη βαρβαρότητα και τη δυστυχία στους λαούς. Υπηρετεί την ελληνική πλουτοκρατία που επιδιώκει να πάρει μέρος στην ιμπεριαλιστική μοιρασιά».

«Υψωσε τη φωνή σου ΤΩΡΑ και απαίτησε», καταλήγει το κάλεσμα του ΚΚΕ: «Να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός. Κανένας Ελληνας φαντάρος στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις. Ο ελληνικός στρατός μια αποστολή πρέπει να έχει: Να υπερασπίζεται τα σύνορα και την ακεραιότητα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ