Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ντροπή

Γρηγοριάδης Κώστας

Πέρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ελάχιστοι είναι αυτοί, που έσπευσαν να δικαιώσουν την γκανγκστερική παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης. Σας τους παραδίδουμε, λοιπόν, στην κρίση σας, παραθέτοντας ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα των ανακοινώσεων ή των δηλώσεών τους.

Φιλελεύθεροι (Στ. Μάνος): «Η προσαγωγή Μιλόσεβιτς στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να λογοδοτήσει για τα αποδιδόμενα σε αυτόν εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, αποτελεί το σημαντικότερο μέχρι σήμερα βήμα για την αποκατάσταση των ανθρώπινων αξιών στην περιοχή μας... Οι Φιλελεύθεροι συγχαίρουμε τη σερβική κυβέρνηση και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια των Σέρβων να οικοδομήσουν μια ανοιχτή κοινωνία δικαίου και ευημερίας».

ΑΕΚΑ (Ν. Μπίστης): «Η δημοκρατικά εκλεγμένη σερβική κυβέρνηση δεν εξάσκησε μόνο ένα νόμιμο δικαίωμά της, αλλά εκπληρώνει και μια ηθική, πολιτική και νομική δέσμευση προς τη διεθνή κοινότητα, όπως πράττει ήδη η νέα κυβέρνηση της Κροατίας. Τα εθνικά σύνορα δεν μπορούν πλέον να αποτελούν καταφύγιο για όσους ενέχονται σε εγκλήματα πολέμου, εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι εσωτερική υπόθεση των κρατών».

Μ. Δαμανάκη (ΣΥΝ): «Ο Μιλόσεβιτς πρέπει να δικαστεί. Εχω την εντύπωση ότι μέσα στην όλη συζήτηση καμιά φορά αυτό μας διαφεύγει. Εχει πολύ μεγάλες ευθύνες και για τη σημερινή κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία και για τα γεγονότα που προηγήθηκαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ