Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισίες

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΑ, η παράδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι «εσωτερική υπόθεση» της Γιουγκοσλαβίας - όπως είπε ο Δ. Ρέππας - και η κυβέρνηση δεν ανακατεύεται. Μόνο που ανακατεύτηκε και συνεχίζει να ανακατεύεται σε όλα όσα κάνουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για να γονατίσουν και υποτάξουν τον γιουγκοσλαβικό λαό.

Από τότε, που έκανε «πλάτες» στους Γερμανούς και ψήφιζε την πρώτη πράξη διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με την ανακήρυξη της Κροατίας σε ανεξάρτητο κράτος, μέχρι τους βομβαρδισμούς και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στη χτεσινή «διάσκεψη δωρητών»... Ετσι δεν είναι;

Προφανώς όμως, η δουλοπρέπεια των «εκσυγχρονιστών» που μας κυβερνάνε είναι τόσο μεγάλη, που ούτε και τώρα μπορούν να αρθρώσουν μια κουβέντα εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οχι πως περιμέναμε, βέβαια, τίποτε καλύτερο...

Μάλιστα - μας συμβούλευσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - να αφήσουμε τη Γιουγκοσλαβία να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα σταθερότητας που έχει και να ανασυγκροτήσει την οικονομία της.

Καταλαβαίνετε, βέβαια, τι εννοεί ο Δ. Ρέππας, όταν λέει «ανασυγκρότηση οικονομίας». Τι θα κερδίσουν οι εγχώριοι κεφαλαιοκράτες, που περιμένουν πώς και πώς πότε θα κλιμακώσουν τη λεηλασία της γειτονικής μας χώρας.

Μάλλον το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κυβερνώντες είναι να σιωπήσουν και να μη λένε τίποτε. Οσο μιλάνε, τόσο περισσότερο εκτίθενται. Για το δικό τους καλό το λέμε.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ Νέα Δημοκρατία, τι να λέμε. Εχει αναλωθεί στο παιγνίδι του ποιοι θα διοριστούν σκιώδεις υπουργοί, κάνοντας νέα σχήματα - «εξομοιωτές κυβέρνησης». Λίγο θέλουν ακόμα, για να αρχίσουν να κάνουν και «σκιώδη ρουσφέτια» και «σκιώδεις διορισμούς».

Τη θέση της «σκιώδους υπουργού Εξωτερικών» οι φήμες λένε ότι την «καπάρωσε» η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ μας έμεινε κενή η θέση του «σκιώδους υπουργού Εργασίας», μια και η Μαριέττα Γιαννάκου απαξιεί να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία...


Γρηγοριάδης Κώστας

Ετσι είναι, ακόμη και οι «σκιώδεις κυβερνήσεις» έχουν τις εσωτερικές κόντρες τους. Ετσι, για να πάρουμε μια ιδέα τι θα συνέβαινε αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ