Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφασισμένη η Νατάσα Γερασιμίδου

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της δηλώνει η ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου, παρά τη δύσκολη κατάσταση της υγείας της. Η γνωστή ηθοποιός, μεταφέρθηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο «Θεαγένειο», αφού, λόγω της απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις αρχές της βδομάδας, η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Οπως δήλωσαν οι γιατροί η Νατάσα δε δεχόταν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί, με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να μην αντέξει και να χρειάζεται άμεσα ιατρική περίθαλψη.

Στο πλευρό της ηθοποιού βρίσκονται συνεχώς οι οικείοι της και τα μέλη της επιτροπής αγώνα του Πανοράματος, που δηλώνουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή τους. Οπως δηλώνει στο «Ρ» η μητέρα της, η συμπαράσταση του κόσμου και των εκπροσώπων φορέων από το Πανόραμα και όλη τη Θεσσαλονίκη προς τη Νατάσα είναι συγκινητική και πολλοί χτες ρωτούσαν για την περιπέτεια της υγείας της, εκφράζοντας τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση. «Τριάντα ολόκληρα χρόνια μας βασανίζουν. Πάνω από 400 οικογένειες που κατέχουν νόμιμα τίτλους ιδιοκτησίας από το 1931, όταν η πολιτεία τους παραχώρησε για προσφυγική αποκατάσταση δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Παράλληλα επιτρέπουν σ' άλλους στον ίδιο τόπο να χτίζουν σπίτια και μάλιστα νόμιμα. Με το νόμο όμως και εμάς μας απαγορεύουν να χτίσουμε κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη αδικία εκ μέρους της πολιτείας. Τον αγώνα της η Νατάσα, όπως η ίδια μας δήλωσε στο νοσοκομείο, θα τον συνεχίσει μόλις καλυτερέψει η υγεία της», δηλώνει η μητέρα της αγαπητής ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι έκταση 680 στρεμμάτων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης παραχωρήθηκε το 1931 στους πρόσφυγες της εποχής εκείνης, αλλά το 1973 η περιοχή δεσμεύτηκε από την πολιτεία ως αναδασωτέα. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 εξαιρέθηκε η παραπάνω έκταση από την αναδάσωση, αλλά λίγοι δικαιούχοι μπόρεσαν να προχωρήσουν σε αξιοποίηση της γης τους, καθώς η οικονομική κατάσταση των περισσότερων από αυτούς δεν τους βοηθούσε να χτίσουν με δικούς τους πόρους. Στη συνέχεια όμως και πάλι η πολιτεία δέσμευσε την έκταση αυτή, χωρίς παράλληλα να προχωράει σε αποζημιώσεις προς τους νόμιμους δικαιούχους, ενώ με δύο πρόσφατες αποφάσεις του το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των ιδιοκτητών για αξιοποίηση της γης τους. Για τις αποφάσεις που κατά καιρούς άσκησε η πολιτεία σε βάρος των δικαιούχων της προσφυγικής γης του Πανοράματος, η Ν. Γερασιμίδου κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Σεπτέμβρη και στη συνέχεια ο εισαγγελέας άσκησε μήνυση σε βάρος του νυν και του πρώην περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ