Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο προσκήνιο η ενεργειακή αγορά

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ επαναβεβαίωσε χτες η «Socar», όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ με εκπροσώπους του αζέρικου μονοπωλίου, η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή, ύψους 400 εκατ. ευρώ, αφορά στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ (31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από το μετοχικό πακέτο που κατέχουν τα ΕΛΠΕ).

Να σημειωθεί ότι η συγκυβέρνηση συζητά να πουλήσει το 49% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη «Socar», έναντι του 69% που προγραμματιζόταν αρχικά. Είναι φανερή η πρόθεση για το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς και σε άλλους «παίκτες», στο πλαίσιο μοιράσματος της πίτας. Παράλληλα, στο φόντο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την Ενέργεια, σε εξέλιξη βρίσκεται η «έρευνα σε βάθος» που διενεργεί η Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η προτεινόμενη εξαγορά είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί συγχωνεύσεων. Σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πώληση του ΔΕΣΦΑ δε θα αποβεί σε βάρος του ανταγωνισμού και δε θα οδηγήσει σε αυξημένες τιμές φυσικού αερίου, ζήτημα που ενδιαφέρει τις λεγόμενες ενεργοβόρες βιομηχανίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ