Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλασάρεται ως καλύτερος εγγυητής των ζητούμενων του κεφαλαίου

Ετοιμη να διεκδικήσει την αστική διακυβέρνηση εμφανίζεται η ΝΔ, ως ο πόλος που μπορεί να διασφαλίσει την απρόσκοπτη προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο νέο μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ξεκίνησε και επίσημα χτες, με συγκέντρωση πρώην βουλευτών και πολιτευτών της στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου ο Ευ. Μεϊμαράκης, όπως διαρρέεται, τους κάλεσε σε πανστρατιά, επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη». Στο πλαίσιο αυτό για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ από αύριο ο πρόεδρός της ξεκινάει περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Στόχος της ΝΔ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της και στελεχών της, αλλά και από τα non paper που αποστέλλει, είναι να οξύνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, σε συνδυασμό με το πλασάρισμα των γνωστών εκβιαστικών διλημμάτων σε βάρος του λαού, επιχειρώντας παράλληλα να αποκρύψει τη σύμπλευση όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης στα αντιλαϊκά ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σε νέο ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρόλο που έχει ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο του λαού με το «νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», όπως χαρακτηρίζει το «παράλληλο πρόγραμμα» που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Λένε, δηλαδή, ότι αφού έθαψαν το περίφημο "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" κάτω από ένα βαρύ τρίτο μνημόνιο που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, αφού αποδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν οποιαδήποτε προεκλογική τους δέσμευση και οποιοδήποτε πρόγραμμα, τώρα θα αποκτήσουν ξαφνικά την ικανότητα να εφαρμόζουν τη συμφωνία, συγχρόνως με ένα δικής τους έμπνευσης παράλληλο πρόγραμμα».

Και συνεχίζει το σημείωμα: «Η ΝΔ δεν ασχολείται με τακτικισμούς, αλλά με την ουσία. Ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτούμε τόσο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο και μετά τις εκλογές είναι το μείζον για να βγει η χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια από την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ