Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ
«Πρώτο βιολί» στην επιχείρηση εμπαιγμού του λαού προς άγραν ψήφων

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρύψουν το κοινό τους πρόγραμμα με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, δηλαδή τη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων

Να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα επιχειρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην κάλπη, έχοντας να διαχειριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά και την απώλεια ενός σημαντικού τμήματος του κομματικού μηχανισμού και μάλιστα επιφορτισμένου με την αποστολή να εξωραΐζει το περιεχόμενο της πολιτικής της.

Χτες, η εκπρόσωπος Τύπου, Ολγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που αφορούσαν σε σχεδιασμούς για παραπέρα μείωση συντάξεων, διαμαρτυρήθηκε ότι ανυπόστατες ειδήσεις στοχεύουν «να πλήξουν μέσα από τα πρόσωπα, πολιτικές». Προσπέρασε, δηλαδή, σαν ανύπαρκτα όσα προβλέπει το μνημόνιο που υπέγραψαν και αφορούν σε νέες μειώσεις συντάξεων, αλλά και την προ πολλού ειλημμένη σε επίπεδο ΕΕ απόφαση για «τσεκούρωμά» τους.

Μάλιστα, είδε και τη σκοπιμότητα πίσω απ' όσα κατήγγειλε, λέγοντας ότι «πρόσωπα πλήττονται για να πλήξουν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο η ΝΔ να συγκυβερνήσει, διότι από μόνη της δεν είναι σε θέση ούτε εκλογική επιτυχία να έχει - και με άλλους, όχι μόνο με τη ΝΔ, έχουν τον ίδιο στόχο - αυτό δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί (...) Να το πούμε καθαρά. Αποκλείεται παντελώς το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ο κρυφός πόθος της ΝΔ, αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα. Δε θα συμβεί».

Λίγο αργότερα, βεβαίως, κατέβασε τους τόνους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών. Οπως είπε, «η Αριστερά έχει στην κουλτούρα της τις συνεργασίες (...) Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συγκυβερνήσουμε επί προγραμματικών αρχών και επί κοινών στόχων. Οταν αυτά δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει συνεργασία. Πρόκειται για προσπάθεια απαξιωμένου, παλαιού, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που έφερε την Ελλάδα μέχρι εδώ, 40 χρόνια, να μπει από το παράθυρο. Αυτό δε θα συμβεί. Δεν υπάρχει συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις».

Με δεδομένο ότι κοινό τους πρόγραμμα έχουν το μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν, δηλαδή τη στρατηγική της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ήδη έδαφος συνεργασίας.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη ψηφοθηρίας ωθεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί ρόλο «πρώτου βιολιού» στην επιχείρηση εμπαιγμού του λαού, με την Ολ. Γεροβασίλη να ζητά χτες απ' τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποκηρύξουν το μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν. Ζήτησε συγκεκριμένα: «Να απαντηθεί τι θα έλεγε ας πούμε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Τι θα πει για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τις ομαδικές απολύσεις, αν συνεχίζει να έχει την άποψη, όπως ειπώθηκε και πριν, ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και θα μπούμε στην ανάπτυξη εάν μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις, πράγμα που συνέβη σε όλα τα προηγούμενα μνημόνια - το βλέπετε, το ξέρετε - δε συνέβη σ' αυτή τη συμφωνία. Από τη μία, λοιπόν, μειώνουμε μισθούς, συντάξεις, απολύουμε και ταυτοχρόνως φορολογούμε. Αν αυτό είναι το μοντέλο το οποίο εξακολουθούν να υπηρετούν σήμερα, να το πουν στον ελληνικό λαό, για να κάνει ο κόσμος την επιλογή του»!

Προκαλεί την αγροτιά

Στο μεταξύ, πρόκληση για τους μικρομεσαίους αγρότες χαρακτηρίζει η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ τα όσα ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στο Καστέλι, προχτές το βράδυ.

Οχι μόνο δεν είπε κουβέντα πάνω στα πραγματικά αιτήματα των αγροτών για στήριξη της δυνατότητάς τους να συνεχίσουν να καλλιεργούν, αλλά και του ελάχιστου εισοδήματος που τους έμεινε για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αντίθετα, έκανε καθαρό ότι τα μέτρα σφαγής του 1ου, του 2ου και του 3ου μνημονίου - που η κυβέρνησή του ψήφισε - είναι δεδομένα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να «δέσουν» την ψήφο τους με το ΚΚΕ (2023-06-15 00:00:00.0)
Η κοροϊδία πάει σύννεφο (2016-09-10 00:00:00.0)
Οσο πλησιάζει η κάλπη τόσο δυναμώνει την αποπροσανατολιστική αντιμνημονιακή ρητορική (2015-09-18 00:00:00.0)
Παρακαλάνε να περάσει το μνημόνιο έως τις 20 Αυγούστου (2015-08-05 00:00:00.0)
Τι πραγματικά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο; (2012-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ