Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ

Περιοδεία στην παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και των Ομάδων Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, ενώ έγινε και παράσταση διαμαρτυρίας στην υποδιοικήτρια του ΠΑΓΝΗ για το θέμα της μεταφοράς κλινικών του Νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλθηκε, συγχωνεύεται η παιδοχειρουργική κλινική με τη γενική χειρουργική και η νεφρολογική με την παθολογική, λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως γιατρών. Επίσης, με λουκέτο απειλείται η παιδοψυχιατρική λόγω λήξης του προγράμματος ΕΣΠΑ στις 15/9. Ολα αυτά τα προηγούμενα χρόνια οι συγκεκριμένες κλινικές λειτουργούσαν με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων, αφού το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου τις είχαν αφήσει με λειψό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι φορείς που διοργάνωσαν την κινητοποίηση σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα: «Η δική μας απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Ο οργανωμένος αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ανάπτυξη και η παροχή των υπηρεσιών Υγείας πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους και να τις εξασφαλίζει ισότιμα σε όλους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την πλήρη ανάπτυξη των κλινικών του νοσοκομείου μας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, την κατάργηση όλων των πληρωμών από τους ασθενείς. Καμία συγχώνευση - Καμία κλινική κλειστή. Μαζικές προσλήψεις τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ