Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον Καιάδα οι συνταξιούχοι, στην εκμετάλλευση οι εργαζόμενοι

Σε σύσκεψη συνταξιούχων ΕΒΕ μίλησε, χτες το πρωί, ο Δήμος Κουμπούρης

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι εκλογές, η πείρα που συσσωρεύτηκε από τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στις ανάγκες και δικαιώματα του λαού και η προοπτική που δίνει για το λαό η ενίσχυση του ΚΚΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης συνταξιούχων ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων που έγινε, χτες, στην αίθουσα συνταξιούχων ΟΑΕΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στις αιτίες της κατάστασης που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την οικονομία, τις οποίες το ΚΚΕ αναδεικνύει και αντιπαλεύει, ο ομιλητής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ανάγκη του συστήματος σήμερα να προχωρήσει και να αναπτυχθεί για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη και γι' αυτό θα εκμεταλλευτεί περισσότερο την εργατική δύναμη, την εργατική τάξη, θα στείλει τους συνταξιούχους στον Καιάδα θα τους πάρει πίσω τις συντάξιμες αποδοχές, θα χτυπήσει τις παροχές».

Σε ό,τι αφορά το πώς εξειδικεύεται ήδη αυτή η επίθεση στο ζήτημα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν από λίγες μέρες, εφαρμόστηκαν οι καινούργιες αποφάσεις της κυβέρνησης που περιόρισαν τις συντάξεις κατά 2% στις κύριες και κατά 6% στις επικουρικές - για όσους έχουν επικουρικές - και έρχονται και νέα μέτρα. Αλλάζει το σύστημα υπολογισμού των συντάξεων από 1.1.2015. Τα μέτρα αυτά ήδη εφαρμόστηκαν, ήδη μας αφαιρέθηκαν δικαιώματα και το επόμενο διάστημα θα έρθουν νέα με βάση και τα παλιά μνημόνια, που απειλούσε ότι θα σκίσει η κυβέρνηση, και με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ