Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΟΤΑΜΙ
Θέλει κυβέρνηση «μεγάλης πλειοψηφίας» για τις «μεγάλες αλλαγές»

Τις εκλογικές συνεργασίες του κόμματός του, μεταξύ άλλων και με μια σειρά γυρολόγους από τα «παλαιά» αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.ά.), όπως συνηθίζουν να τα μέμφονται στο κόμμα του, παρουσίασε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Μιλώντας, δε, στη σχετική εκδήλωση τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας από κόμματα που να αθροίζουν τουλάχιστον το 51% ώστε να περάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Πρόσθεσε: «Θέλουμε μια Βουλή που θα βγάλει κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Για τουλάχιστον δύο χρόνια η χώρα θα πρέπει να πορευθεί ανέφελα».

Το είπε και νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Εχουμε όμως ανάγκη από μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία καθώς οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολύ μεγάλες. Αν οι μισοί διαμαρτύρονται ή πετροβολούν τους άλλους μισούς δεν θα τις πετύχουμε ποτέ».

Δίνοντας μια εικόνα για τα ενδοαστικά παζάρια και συζητήσεις που πιθανότατα είναι ήδη σε εξέλιξη, προς σχηματισμό κυβέρνησης, είπε: «Δυστυχώς με βάση τον εκλογικό νόμο το πρώτο κόμμα θα έχει ένα προβάδισμα 50 εδρών. Αυτό σημαίνει ότι κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς το πρώτο κόμμα και εκείνο είναι που έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να συνομιλήσουμε με το πρώτο κόμμα. Οι κυβερνήσεις δεν γίνονται με βάση το μοίρασμα των καρεκλών όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια ο Σαμαράς και ο Τσίπρας. Αυτοί που θα σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν και για τα πρόσωπα αλλά και για τις θέσεις. Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί μια συμπαγής ομάδα η οποία θα έχει έναν ηγέτη και ένα σχέδιο».

Ο ίδιος έχει να συνεισφέρει σ' αυτό το ...κατιτίς του. Οπως είπε αργότερα στην παρουσίαση των συνεργαζομένων στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, «έχουμε ετοιμάσει μια λίστα ανθρώπων που πιστεύουμε πως θα πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα κυβερνητικά δρώμενα την επόμενη ημέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ