Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα συνδικαλιστική παράταξη

Με πρωτοβουλία συνδικαλιστών του ΔΗΚΚΙ και άλλων συνδικαλιστών ιδρύθηκε την Κυριακή νέα συνδικαλιστική παράταξη με την επωνυμία «Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση» (ΔΗΣΕΚ) και έμβλημα ένα χέρι υψωμένο σε γροθιά με έναν κεραυνό.

Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη και στα κείμενα που υιοθετήθηκαν υπογραμμίζεται ότι σκοποί της κίνησης είναι η συσπείρωση των δυνάμεων της εργασίας, των δυνάμεων του σ.κ. που αγωνίζονται ανιδιοτελώς για τα συμφέροντα των εργαζομένων, η προάσπιση και προώθηση των λαϊκών συμφερόντων. Η ΔΗΣΕΚ θα συνεργάζεται σε κοινές συσπειρώσεις και συμπαρατάξεις με άλλες προοδευτικές κινήσεις - παρατάξεις και συνδικαλιστές που έχουν ταυτόσημες ή συγκλίνουσες θέσεις και αντιμάχονται την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Στα πλαίσια αυτά, η κίνηση θεωρεί «θετικό βήμα τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ» και τονίζει ότι οι «σημερινές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν εγκλωβιστεί στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό». Στη συνδιάσκεψη εκ μέρους του ΠΑΜΕ χαιρέτισε το μέλος της Γραμματείας του Δ. Κουμπούρης.

Οργανο της παράταξης είναι το πανελλαδικό συνέδριο που θα εκλέγει και την 35μελή πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή. Προβλέπεται επίσης Γραμματεία και θέση γραμματέα.

Το Σάββατο έγινε και η ημερίδα που οργάνωσε το ΔΗΚΚΙ για την παρουσίαση των θέσεών του για την κοινωνική ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ