Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Στο παρκέ αποδεικνύεται η δυναμική κάθε ομάδας»

Το σχόλιο του Κώστα Μίσσα για την εθνική ανδρών και το φετινό Ευρωμπάσκετ

Απο τη συζήτηση με τον Κώστα Μίσσα φυσικά δεν έλειψε και η αναφορά στα δρώμενα του φετινού Ευρωμπάσκετ ανδρών, που ξεκίνησε χτες και στο οποίο η εθνική συμμετέχει έχοντας υψηλούς στόχους.

- Η φετινή εθνική ανδρών πάει στο Ευρωμπάσκετ ως η πιο πλήρης ομάδα των τελευταίων ετών. Πόσο ψηλά μπαίνει ο πήχης των στόχων;

Η φετινή εθνική αναμφισβήτητα είναι μια ομάδα η οποία θεωρείται πλήρης, αφού έχουν έρθει όλοι οι παίκτες που κλήθηκαν και δεν υπήρξαν απουσίες. Αν και η προετοιμασία ξεκίνησε αργά, κυρίως λόγων των υποχρεώσεων παικτών που μετέχουν στο ΝΒΑ, εντούτοις μπαίνει στους αγώνες έτοιμη κατά 80%. Πιστεύω ότι μέσα και απ' τα παιχνίδια της Α` φάσης θα υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση για την συνέχεια. Ετσι, αν όλα εξελιχθούν ομαλά χωρίς απρόοπτα, όπως για παράδειγμα χωρίς τραυματισμούς και απουσίες, τότε σίγουρα ο πήχης μπαίνει ψηλά και θεωρώ εφικτή μια παρουσία στην τετράδα, και από κει και πέρα βλέπουμε. Θα επαναλάβω πάντως οτι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες τους οποίους δεν μπορείς να ελέγξεις. Η βασική λογική είναι να προσπαθούμε να τους προλάβουμε έτσι ώστε να μην μας εμφανιστούν στο προσκήνιο.

- Πολλοί θεωρούν εύκολα για την εθνική τα παιχνίδια της Α` φάσης, και ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε από τώρα το ταξίδι στη Λιλ. Είναι έτσι τα πράγματα;

Σίγουρα ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του για τη δυναμικότητα των ομάδων. Ωστόσο εμείς ξέρουμε πως στο παρκέ είναι που αποδεικνύεται η δυναμική της μιας ομάδας έναντι της άλλης. Και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα είναι να υποτιμήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Εμείς έχουμε την άποψη ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, κάθε παιχνίδι είναι βαθμοί, και φυσικά μέσα απ' αυτή τη διαδικασία και το κυνήγι των αποτελεσμάτων, σκοπός είναι να υπάρχει και η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι τα παιχνίδια πρέπει να τα δεις μόνο για αυτόν τον λόγο, ή να πεις πως είναι μια εύκολη κλήρωση και ένας εύκολος όμιλος. Θα πρέπει να δείχνεις σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για σειρά παιχνιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ