Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πλατιά εξόρμηση για την 5η Ιούλη

Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι περιοδείες σε δεκάδες χώρους εργασίας που κάνουν καθημερινά στελέχη του ΠΑΜΕ, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, μεθαύριο, Πέμπτη, 5 του Ιούλη, στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 το απόγευμα.

Σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ Ασπροπύργου και Καλλιθέας, στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού και της περιοχή Κολωνακίου, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο υπουργείο Γεωργίας, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής, στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο ΤΕΒΕ, στους Δήμους Ηλιούπολης, Καλλιθέας και Καματερού, στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «3Α» και στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Τα μηνύματα που στέλνουν οι μέχρι σήμερα περιοδείες - όπως στο χώρο του μετάλλου, των εμποροϋπαλλήλων και αλλού - δείχνουν τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ώστε μέσα από την ενημέρωση, την οργάνωση της πάλης, τη δημιουργία επιτροπών αγώνα, πιο πολλοί εργαζόμενοι να μπούνε στη μάχη της κοινωνικής ασφάλισης. Σήμερα οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι είναι καλύτερα ενημερωμένοι για το τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και ποιες είναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης. Η επιτυχία των προηγούμενων κινητοποιήσεων έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα ηττοπάθειας και αναποτελεσματικότητας που επικρατούσε πριν από αυτές.

Η Φ. Παπαδογιάννη, από το χώρο των εμποροϋπαλλήλων, επισήμανε στο «Ρ» ότι σε περιοδείες σε εμπορικές επιχειρήσεις στην Ερμού οι εργαζόμενοι γνώριζαν για το τι συμβαίνει σε σχέση με την κοινωνική ασφάλιση. Ακόμα, τόνισε ότι μέσα από τις συζητήσεις μαζί τους αναδείχτηκε πως έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, παρά το ότι ειδικά στο χώρο του εμπορίου η εργοδοσία καλλιεργεί συστηματικά κλίμα τρομοκρατίας, είτε απειλώντας με απολύσεις είτε χρησιμοποιώντας «αυλικούς» που προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους.

Ο Γ. Πέρρος που μαζί με τον Γ. Σκιαδιώτη περιόδευσαν χτες το πρωί στο τεχνικό τμήμα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας αναδείχτηκαν τόσο το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης όσο και το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής» που απασχολεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους.

Τέλος, ο Δ. Τσούμπρης επισκέφθηκε μαζί με τον Δ. Κυπραίο αρκετά μικρά και μεγάλα εργοστάσια που ανήκουν στο χώρο του μετάλλου - όπως «Φυρογένης», «Καζής», «Αλουμινοτεχνική» και ΠΑΝΕΛ - συνομιλώντας με τους εργαζόμενους για την κοινωνική ασφάλιση. Σήμερα στο εργοστάσιο «Φυρογένης», οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας απαιτώντας καλύτερες συνθήκες δουλιάς και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Τρίκαλα - Κόρινθος

Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας συνεχίζουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων. Και το μήνυμα αυτό θα στείλουν συμμετέχοντας στη σημερινή αγωνιστική συγκέντρωση κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου».

Συλλαλητήριο γίνεται σήμερα και στην Κόρινθο, όπου η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Συνδικαλιστών καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες να συνεχίσουν τους αγώνες τους. Η συγκέντρωση γίνεται στα Περιβολάκια, στις 8 μ.μ.

Αύριο συλλαλητήριο γίνεται σε Γιάννενα και Βέροια και την Πέμπτη 5 του Ιούλη σε Λέσβο, Κέρκυρα, Λιβαδειά και πικετοφορία στην Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ