Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΞΕΝΩΝΑΣ Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ
Εξι μήνες χωρίς πληρωμές

Οι μεγάλες ελλείψεις στην υποδομή της ψυχικής υγείας, σε συνδυασμό με την εκπόνηση ενός σχεδίου ενημέρωσης και αγωγής υγείας του πολίτη, είχαν οδηγήσει, στις αρχές του έτους, σε αντιδράσεις των κατοίκων σε ορισμένες περιοχές στις οποίες εγκαταστάθηκαν ξενώνες όπου φιλοξενούνται πρώτα ασθενείς ψυχιατρείων.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, στα παραπάνω προστίθενται η έλλειψη προγραμματισμού και υπευθυνότητας των αρμοδίων (κυβέρνησης - υπουργείου) όσον αφορά στην υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων της ΕΕ και στην απορρόφηση πόρων.

Σήμερα, οι διαμαρτυρίες προέρχονται «από μέσα» από τους ίδιους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ψυχαργώ» που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από έξι μήνες. Στην Εύβοια (ξενώνας Ν. Λαμψάκου) απασχολούνται δέκα άτομα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχουν να πληρωθούν από το Δεκέμβρη. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας (που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Ξενώνα) επιρρίπτει την καθυστέρηση στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ισχυριζόμενη ότι έχουν επιδοθεί τα εντάλματα (έχουν εκταμιευτεί τα κονδύλια) και ο Επίτροπος του ΕΣ - ακολουθώντας τη διαδικασία - εξετάζει τη νομιμότητα, προκειμένου να τα υπογράψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ