Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Αυξάνονται κατά 75% τα διόδια

Από χτες το βράδυ τελικά ισχύουν τα νέα ακριβότερα κατά 75% διόδια στην Αττική Οδό. Η ιδιωτική κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τη λεωφόρο, επέβαλε τις νέες «τσουχτερές» τιμές των διοδίων - προφανώς με κυβερνητική συναίνεση - αν και το έργο παραμένει ακόμη μισοτελειωμένο. Συγκεκριμένα και οι προσβάσεις κατά μήκος και αυτού ακόμη του μικρού τμήματος των 17 χιλιομέτρων από το Γέρακα στα Σπάτα που έχει παραδοθεί (μαζί με ένα ακόμη τμήμα 4 χιλιομέτρων στο ύψος της Εθνικής Οδού) αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο...

Από χτες, λοιπόν, οι νέες τιμές διοδίων που ισχύουν στην Αττική Οδό είναι οι εξής: 175 δρχ. (από 100) για δίκυκλα, 350 δρχ. (από 200) για ΙΧ, 525 δρχ. (από 300) για ελαφρά φορτηγά, 875 δρχ. (από 500) για λεωφορεία και φορτηγά και 1.400 δρχ. (από 800) για τα μεγάλα φορτηγά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της κοινοπραξίας, οι τιμές αυτές θα παραμείνουν σταθερές για λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς θα αυξάνουν ανάλογα με τους ρυθμούς παράδοσης στην κυκλοφορία των διαφόρων τμημάτων που κατασκευάζονται, ενώ ακόμη πιο «τσουχτερές» θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, κάτι που προβλέπεται να γίνει στο τέλος του 2003 (ενδεικτικά, τότε τα διόδια για τα ΙΧ θα στοιχίζουν τουλάχιστον 850 δρχ.). Τότε η Αττική Οδός θα διαθέτει 38 σταθμούς διοδίων που θα κυκλώνουν την πρωτεύουσα από την Ελευσίνα ως την Καισαριανή. Προς το παρόν λειτουργούν τρεις σταθμοί (Γέρακα, Παλλήνης και Υμηττού) και από τον Οκτώβρη, προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία άλλοι δύο (Κάντζας και Παιανίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ