Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η στατιστική αρχή της Κίνας, NBS, ανακοίνωσε ότι άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού του τριμηνιαίου ΑΕΠ. Οπως υποστήριξε, με τη νέα μεθοδολογία θα ανοίξει ο δρόμος ώστε η Κίνα να υιοθετήσει τα Ειδικά Πρότυπα Διάδοσης Στοιχείων (SDDS) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον υπολογισμό του ΑΕΠ. Τα νέα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις 19/10 θα υπολογιστούν με το νέο τρόπο.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαάντ Ιμπν Ομάρ, επικεφαλής του «Κέντρου Αραβικών Μελετών» στην πρωτεύουσα της Σ. Αραβίας, δήλωσε χτες ότι διενεργούνται μελέτες με στόχο τη δημιουργία «θαλάσσιου δρόμου», που θα ξεκινά από τις σαουδαραβικές ακτές στο Κουρ αλ Αμπίντ μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κατάρ, μήκους 950 χλμ., ως την Αραβική Θάλασσα, για να παρακαμφθούν τα Στενά του Ορμούζ που ελέγχονται από το Ιράν, όσον αφορά στις εξαγωγές πετρελαίου από το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.-- Κατηγορίες για τελωνειακή απάτη, εκβιασμό και δωροδοκία απαγγέλθηκαν και επίσημα στο μέχρι πρότινος Πρόεδρο της Γουατεμάλα, Οτο Πέρες Μολίνα, μετά την εντολή που έδωσε ο αρμόδιος δικαστής Μιγκέλ Ανχελ Γκάλβες. Ο Γκάλβες υποστήριξε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία (π.χ. χιλιάδες ώρες καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών), που αποδεικνύουν την ενοχή του Μολίνα, που φέρεται ως ο βασικός «εγκέφαλος» μιας προσπάθειας μεγάλων εισαγωγικών εταιρειών να αποφεύγουν φόρους.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε Βηρυτό (Λίβανος) και Δαμασκό (Συρία) και εκατοντάδες στάλθηκαν και χτες στα νοσοκομεία, από την ισχυρότατη αμμοθύελλα που έπληξε χτες, για δεύτερο 24ωρο, χώρες της περιοχής όπως το Ιράκ, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη, η Κύπρος και η Τουρκία. Τα σχολεία σε Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο έκλεισαν χτες για προληπτικούς λόγους.

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ.-- Φωτιά και πυκνοί μαύροι καπνοί «τύλιξαν» χτες αιφνιδίως αεροσκάφος των «Βρετανικών Αερογραμμών», λίγα δευτερόλεπτα πριν τη διαδικασία απογείωσης από το διεθνές αεροδρόμιο του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ, από άγνωστη αιτία, προκαλώντας τον τραυματισμό 14 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ