Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να φτάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες προορισμού τους

ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ: Ολοι συμφωνούμε για τις αιτίες που γεννούν τα προσφυγικά κύματα. Τι προτείνει, όμως, το ΚΚΕ εδώ και σήμερα, όπως έχουν τα πράγματα; Δηλαδή, αν είσαστε εσείς στην εξουσία, το λέω λίγο με θρασύτητα, τα πράγματα εκτός ΕΕ θα ήταν στη χώρα καλύτερα ή χειρότερα;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Καταρχήν, άμεσα, αυτή την ώρα που μιλάμε, θα πρέπει να παρθούν μέτρα έτσι ώστε όλοι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει τα νησιά του Αιγαίου και όσοι βρίσκονται εδώ, να μεταφερθούν στις χώρες προορισμούς τους. Διότι δεν έρχονται για να μείνουν στην Ελλάδα. Αρα πρέπει να παρθούν μέτρα.

Εγώ σκέφτομαι ακόμα και παρέμβαση αύριο στην κ. πρωθυπουργό την υπηρεσιακή, αλλά και στον επίτροπο της ΕΕ, τον κ. Αβραμόπουλο, ώστε η Κομισιόν η ίδια να αναλάβει με απευθείας πτήσεις ή και με πλοία, αν μπορεί να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση, αλλά οπωσδήποτε με τσάρτερ που είναι εύκολο - όλα τα νησιά μας και η Λέσβος που βουλιάζει αυτή τη στιγμή και η Κως και η Σάμος έχουν αεροδρόμια - να τους μεταφέρουν κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους. Αμεσα μπορεί να γίνει και η καταγραφή πιο εύκολα σ' αυτή την κατεύθυνση, άμεσα, πού θέλουν να πάνε και να παίρνουν τα πρόχειρα αυτά χαρτιά που χρειάζονται. Πρέπει να λυθεί άμεσα, διότι δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα.

Βεβαίως, θεωρείται πύλη εισόδου η Ελλάδα στην ΕΕ και γι' αυτό έρχονται εδώ, με τα πολλά νησιά που είναι και πιο εύκολο, όμως μαζί με όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή οι επεμβάσεις τις οποίες προκαλεί η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.λπ., που διώχνουν αυτούς τους ανθρώπους απ' τις εστίες τους, τα προβλήματα της φτώχειας. Ολα αυτά τα ζητήματα, που είναι συνυφασμένα με αυτό που λέμε εμείς καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τα οποία βεβαίως είναι μακροχρόνια, εδώ και τώρα πρέπει να αρχίσουν να λύνονται.

ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ: Κύριε Γενικέ, πώς σας φαίνεται η ιδέα αρκετοί απ' αυτούς τους συνανθρώπους μας, σε μια άμεση ή λίγο απώτερη προοπτική, να εντάσσονταν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας μας, κυρίως στην αγροτική παραγωγή, όπου λείπουν και ελληνικά χέρια και για τη δική τους προκοπή και για το συμφέρον της ελληνικής εθνικής οικονομίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Καλά τώρα, για την Ελλάδα μιλάμε, που έχει ανεργία 1,5 εκατομμύριο κόσμο. Δεν είναι αυτή η λύση.

Αλλά κοιτάξτε να δείτε, ρωτάτε το ΚΚΕ. Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων ζήτησε απ' την κυρία Μέρκελ και γι' αυτό άνοιξε τα σύνορά της και μάλιστα αλά καρτ ακύρωσε το Δουβλίνο μόνο για τη χώρα της και για τους δικούς της βιομήχανους και της λέει χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή 500.000 εργάτες, φέρτε τους, με ένα κομμάτι ψωμί, φτηνά μεροκάματα, για να δουλέψουν για τους Γερμανούς βιομήχανους. Ε, όχι έτσι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ