Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΑΣΟΚ
Με «προίκα» τη διαχείριση και τα προηγούμενα μνημόνια

Τη συνέπεια και την προσήλωση που έχει το κόμμα της στην εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, δηλαδή στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, παραπλανώντας το λαό ότι δήθεν μπορούν να αμβλυνθούν οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, προσπάθησε να αναδείξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, στη διάρκεια του χτεσινοβραδινού ντιμπέιτ. Επιδίωξε παράλληλα να εμφανίσει το κόμμα της ως τον τρίτο πόλο που συσπειρώνει «το ριζοσπαστικό κέντρο, τον ευρωπαϊκό σοσιαλισμό», τον οποίο έχει ανάγκη το σύστημα για να στηρίξει τη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της «επόμενης μέρας».

«Εχουμε την εμπειρία, τη γνώση, ξέρουμε να διαπραγματευτούμε», ανέφερε η Φ. Γεννηματά, η οποία δεν δίστασε να ζητήσει συγχωροχάρτι από το λαό τον οποίο μάτωσε από κοινού με τη ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι «είμαστε κόμμα πατριωτικό, το αποδείξαμε στα δύσκολα, όταν οι άλλοι αντιδικούσαν με το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο».

Ταυτόχρονα, βλέποντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ να δικαιώνεται μέσα από το μνημόνιο που «έφερε» σε βάρος του λαού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το οποίο βέβαια ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ότι ο «ελληνικός λαός έχοντας ζήσει την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να συγκρίνει και να γνωρίζει ποιους να εμπιστευτεί». Ενώ δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ δήλωσε ότι «είμαι έτοιμη να διασφαλίσω ότι η χώρα θα έχει μία κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», δηλαδή που θα επιβάλει τη στρατηγική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ