Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας

Σωρεία εργασιακών αυθαιρεσιών από τη μεριά της εργοδοσίας στη βιομηχανία αμαξωμάτων «Κιολεΐδης», που λειτουργεί στο Βόλο, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Οπως καταγγέλλει, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη βιομηχανία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την 1/7/2015, καθώς τους οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές από το Φλεβάρη του 2015 έως και σήμερα, όπως και παλαιότερες αποδοχές (μέρος του 2014 - μέρος του 2013).

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει αγωγή και έχει βγει δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει, η οποία επιβάλλει στον εργοδότη την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών, αλλά η εταιρεία δεν την εφαρμόζει, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, από τον Ιούλη του 2015 έως και σήμερα, η εταιρεία υποχρέωσε τους εργαζόμενους, αφού εξάντλησαν την κανονική τους άδεια, να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα Ιούλη - Αυγούστου 2015, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες τους υποχρέωσε σε νέα άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα Σεπτέμβρη - Οκτώβρη 2015. Προχωρώντας παραπέρα, η εταιρεία απαγόρευσε την είσοδο στο εργοστάσιο σε εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν για νέα άδεια άνευ αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ