Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχει λύση για το λαό, έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες λαού, πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έγινε στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

  • Τα περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχθηκαν πλήρης σύμπλευση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να θυμηθούμε τα 500 εκατομμύρια δολάρια στη «Λόκχιντ»; Τις συνεκπαιδεύσεις και τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις; Τα σχέδια για νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο;
  • Η σταθερότητα που επικαλούνται όλοι τους για τη συμμετοχή στις λυκοσυμμαχίες είναι γεμάτη ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, πολέμους, επεμβάσεις.
  • «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο», για το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας. Το «ταμείο» ήταν η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η στήριξη ή ανοχή που έδωσαν σε τέτοιες επιλογές και μάλιστα από θέσεις υπουργών, ακόμα και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
  • Μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ο λαός είναι μόνος του αντιμέτωπος με αντιλαϊκά μνημόνια και κινδύνους ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων. Οταν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τα «κλειδιά» της οικονομίας, θα βρει όχι έναν, αλλά δεκάδες και εκατοντάδες συμπαραστάτες.




ΣΕΛ.  12  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ