Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέα σχέδια κατά του απεργιακού δικαιώματος

ΡΩΜΗ.--

Ευκαιρία για κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα βρήκε η ιταλική κυβέρνηση, με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο του Κολοσσαίου, εξαιτίας συνέλευσης των εργαζομένων που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

«Ξερνώντας» ουσιαστικά «χολή» για τους εργατικούς αγώνες, ο πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, κατήγγειλε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε συνδικαλιστές που θέλουν να πλήξουν την Ιταλία να πάρουν όμηρο τον πολιτισμό» και είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια επείγουσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιβάλλει περιορισμούς στις εργατικές κινητοποιήσεις και σε πολιτιστικούς χώρους. Οπως εξήγησε και ο υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φρανσεσκίνι, μουσεία και πολιτιστικά μνημεία εντάχτηκαν σε χώρους που θεωρούνται «ουσιαστικές δημόσιες υπηρεσίες» και με αυτό το σκεπτικό θα χρειάζεται ειδική άδεια για να γίνουν κινητοποιήσεις.

Εντονα αντέδρασε κατά των κινητοποιήσεων και το «εναλλακτικό» - υποτίθεται - Κίνημα Πέντε Αστέρων» με τα δύο μέλη της Γερουσίας Μικέλα Μοντεβέτσι και Μανουέλα Σέρα να επικρίνουν την κυβέρνηση ουσιαστικά για «αδράνεια» κατά των απεργών, δηλώνοντας ότι «είναι οδυνηρό να συνειδητοποιεί κανείς πως η ανικανότητα να λυθούν χρόνια ζητήματα και διαδεδομένα προβλήματα επηρεάζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά διώχνοντας τουρίστες».

Βέβαια, όλοι οι παραπάνω δεν έθιξαν καθόλου τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι στο Κολοσσαίο αλλά και την αρχαία πόλη της Πομπηίας βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους. Επιπλέον, ενώ η κυβέρνηση καταγγέλλει τους εργαζόμενους ότι κρατούν «όμηρο» τον πολιτισμό, από την άλλη δεν ενοχλείται για το γεγονός ότι η ίδια η επίσκεψη στο Κολοσσαίο αποτελεί πλέον προνόμιο για τους λίγους. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι για να επισκεφτεί κανείς αυτό το τόσο σημαντικό μνημείο πρέπει να πληρώσει 16 ευρώ...!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ