Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Φονικές επιδρομές και εμπάργκο

ΣΑΝΑΑ.--

Θάνατο και όλεθρο εξακολουθούν να σπέρνουν καθημερινά τα βομβαρδιστικά της Σ. Αραβίας και των συμμάχων τους στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, όπου μόνο προχτές βράδυ σκότωσαν 29 άμαχους. Βόμβες έπεσαν και στην κατοικία του πρέσβη του Ομάν στην πόλη, προκαλώντας την άμεση διαμαρτυρία της χώρας και τριγμούς στις σχέσεις της με τη Σ. Αραβία.

Ταυτόχρονα, οι Αραβες ιμπεριαλιστές και οι Δυτικοί σύμμαχοί τους «σφίγγουν» τον κλοιό του ναυτικού αποκλεισμού της χώρας, εντείνοντας τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, τα οποία στο βόρειο τμήμα της χώρας φαίνεται να επαρκούν (μετά βίας) για ενάμιση μήνα. Σε αυτό το σκηνικό καθημερινού θανάτου και καταστροφής, που έχει στηθεί σε βάρος του λαού της Υεμένης από τον περασμένο Μάρτη, οι ΗΠΑ, που σημειωτέον στηρίζουν απόλυτα την επίθεση της Σ. Αραβίας στη χώρα, ανακοίνωσαν «ανθρωπιστική βοήθεια» 89.000.000 δολαρίων.

Στο μεταξύ, χτες αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις Αμερικανοί, δύο Σαουδάραβες και ένας Βρετανός, που κρατούνταν εδώ και μήνες όμηροι των σιιτών Χούτι, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή τους, σε αεροπλάνο με προορισμό το Ομάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ