Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κάλεσμα Ερντογάν - Νταβούτογλου «κατά της τρομοκρατίας»

Διευρύνεται η αντιπαράθεση γύρω από την «αντι-τρομοκρατική επιχείρηση» που συνεχίζεται υπέρ συμφερόντων εχθρικών για το λαό

Ο Ερντογάν στο βήμα της χτεσινής «αντι-τρομοκρατικής» συγκέντρωσης
Ο Ερντογάν στο βήμα της χτεσινής «αντι-τρομοκρατικής» συγκέντρωσης
ΑΓΚΥΡΑ.--

Κάλεσμα στο λαό της Τουρκίας να καταγγείλει την «τρομοκρατία» και να στηρίξει την προσπάθεια κυβέρνησης - στρατού να εξοντώσουν τους «τρομοκράτες» απηύθυναν χτες ο πρωθυπουργός, Αχμέντ Νταβούτογλου, αλλά και ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με σύνθημα «η φωνή εκατομμυρίων κατά του τρόμου».

Συμμετέχοντας ανοιχτά και στην προεκλογική εκστρατεία του AKP ο Ερντογάν τόνισε ότι «δε θα δείξουμε έλεος στον τρόμο και τους τρομοκράτες, θα μπούμε στις σπηλιές και θα τους κυνηγήσουμε», προσθέτοντας σύμφωνα με τη «Χουριέτ»; «Εχω ένα αίτημα για σας: στείλτε 550 εθνικούς βουλευτές (στη βουλή) με τις εκλογές της 1ης Νοέμβρη. Ξέρετε τι εννοώ...», αλλά και «στην Τουρκία δεν υπάρχει "Κουρδικό ζήτημα", υπάρχει "ζήτημα τρομοκρατίας"».

Από τη μεριά του, ο Νταβούτογλου, απαντώντας σε συνθήματα όπως «δε θέλουμε το ΡΚΚ στη Βουλή» επισήμανε: «Τότε θα εργαστείτε σκληρά για τις εκλογές και αφήστε τους με ποσοστό μικρότερο από το όριο (εισόδου στη βουλή). Θα κάνετε (έτσι) το ΑΚΡ ακόμα μια φορά μονοκομματική κυβέρνηση».

Είναι καθαρό ότι το ΑΚΡ θα δυναμώσει κι άλλο την προσπάθειά του να εξασφαλίσει κουρδικές ψήφους που στις εκλογές του περασμένου Ιούνη είχαν «στραφεί» στο ΗDP, επιδιώκοντας να καρπωθεί αποτελέσματα και από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά στόχων του ΡΚΚ στο όνομα της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, με στόχο την υπεράσπιση της θέσης και των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας στις ανακατατάξεις και τις διεργασίες που μαίνονται στη Μέση Ανατολή. Αναλυτές επισημαίνουν εδώ και καιρό ότι το HDP αποτελεί «ανερχόμενη» πολιτική δύναμη που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά και ότι βασικό τμήμα των ψηφοφόρων που έφυγαν από το ΑΚΡ κατευθύνθηκαν στο HDP.

Στο μεταξύ, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ακόμα μια ευρεία επιχείρηση κατά θέσεων του ΡΚΚ, με F-16 και F-4 να πλήττουν τις βάσεις Σινάτ και Χαφτ Ανίν στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας στρατόπεδα και αποθήκες πυρομαχικών, σκοτώνοντας «τουλάχιστον 55 έως 60 τρομοκράτες», σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού».

Ο υπουργός Εσωτερικών Σελάμι Αλτινόκ δήλωσε ότι, με δεδομένη την κατάσταση στις νοτιοανατολικές περιοχές, προγραμματίζονται προσλήψεις 5.000 χωροφυλάκων που θα αξιοποιηθούν σε 22 επαρχίες.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 85 στελέχη του HDP αλλά και του άλλου φιλοκουρδικού κόμματος DBP, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της περιοχή Μπατμαν, συνελήφθησαν μετά από την προσπάθειά τους να παραβιάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη συνοικία Σασόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ