Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επτακόσια πενήντα δολάρια θα πρέπει να πληρώνουν εφεξής για ένα κουτί χάπια «Daraprim» οι ασθενείς με ΕΪΤΖ αντί των 13,50 δολαρίων που έδιναν έως πρότινος, όπως αποφάσισε ο Μάρτιν Σκρέλι, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας «Τιούρινγκ», που αγόρασε τον Αύγουστο τα δικαιώματα χρήσης ενός χαπιού με κόστος παραγωγής μόλις ένα δολάριο και το οποίο κυκλοφορούσε στην αγορά τα τελευταία 62 χρόνια για να θεραπεύει την παρασιτική ασθένεια τοξοπλάσμωση.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Την αναβολή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τις 25 Οκτώβρη αποφάσισε χτες η κυβέρνηση του Μάλι εξαιτίας της ανάφλεξης των επιθέσεων αυτονομιστών Τουαρέγκ και ισλαμιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος του Κοσσόβου «Αυτοδιάθεση» έριξαν αυγά στον πρωθυπουργό της χώρας, Ισα Μουστάφα, στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, στην Πρίστινα, σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας, που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Βομβιστής της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» εξαπέλυσε επίθεση με βόμβα στον περίβολο του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν αλλοδαποί.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα δήλωσε ότι αδημονεί να δει τη διασύνδεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών μεταξύ Πεκίνου και Λονδίνου, στο πλαίσιο του στόχου του να καταστήσει τη Βρετανία τον «καλύτερο εταίρο στη Δύση» για την Κίνα.

ΚΑΪΡΟ.-- Η επιχείρηση κατεδάφισης χιλιάδων κατοικιών στο Βόρειο Σινά και δη στην πόλη της Ράφα, κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα πριν από δύο χρόνια να χάσουν τα σπίτια τους 3.200 νοικοκυριά, βλάπτει τους πολίτες και τους στρέφει ενάντια στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, αναφέρει έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που δημοσιεύτηκε χτες στο Κάιρο.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Η αστυνομία του Νεπάλ άνοιξε πυρ πάλι εναντίον διαδηλωτών τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα, προχτές το απόγευμα. Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρες που πέταξαν διαδηλωτές. Οι νέες συγκρούσεις έγιναν μία μέρα μετά την ψήφιση του νέου Συντάγματος της χώρας και ενώ τους τελευταίους μήνες κορυφώνονταν αντιδράσεις μειονοτήτων που κάνουν λόγο για διακρίσεις σε βάρος τους.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ενοπλοι απήγαγαν δύο Καναδούς τουρίστες, ένα Νορβηγό και μια Φιλιππινέζα σε γνωστό θέρετρο σε νότιο νησί των Φιλιππίνων. Παρά τις πρόσφατες ειρηνευτικές προσπάθειες με οργανώσεις ισλαμιστών η κατάσταση στην περιοχή θεωρείται αβέβαιη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πάπα στην Κούβα, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, και τον ηγέτη της χώρας, Φιντέλ, ενώ χοροστάτησε και σε διάφορες λειτουργίες στη χώρα με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, από χτες βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιήσει 3ήμερη επίσκεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2013-07-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-03-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-02-22 00:00:00.0)
Επελαύνουν οι «ισλαμιστές» (2008-11-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-05-10 00:00:00.0)
Επιθέσεις στις δυνάμεις της επέμβασης (2007-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ