Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η νεολαία διαδηλώνει ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 10ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που θα γίνει στις 7 και 8 του Ιούλη. Για δύο μέρες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ θα στήσουν το δικό τους «στρατηγείο πολέμου» ενάντια σε όσους υπονομεύουν το μέλλον τους στην παραλία του Στομίου, ενώ οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα διαδηλώσουν μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα και το λαό της πόλης ενάντια στην προκλητική επίσκεψη της ΝΑΤΟικής αρμάδας.

Τα πούλμαν με τους διαδηλωτές της ειρήνης θα αναχωρήσουν για το Στόμιο από την Αθήνα στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, από το Μουσείο και τα Προπύλαια. Το αντίστοιχο ραντεβού για τη Θεσσαλονίκη είναι στις 6:30 το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου. Οι εκδηλώσεις στην κατασκήνωση θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή το βράδυ για την Οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ και τις υπόλοιπες οργανώσεις της περιοχής, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα «Νόστος».

Το πρωί του Σαββάτου, οι κατασκηνωτές θα χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα, ενώ θα διοργανωθεί και τουρνουά ποδοσφαίρου ανάμεσα στις οργανώσεις περιοχής της ΚΝΕ, το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής με τη βράβευση της νικήτριας ομάδας. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Πάκια για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των πρώτων οργανώσεων στην Οικονομική Εξόρμηση της ΚΝΕ για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Το βράδυ του Σαββάτου, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα περιλαμβάνει μουσική από το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Θεσσαλονίκης, θέατρο από το Λαϊκό Μορφωτικό Σύλλογο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προβολή βίντεο αντιιμπεριαλιστικού περιεχομένου, συναυλία από τον Μίλτο Πασχαλίδη, που θα συμμετάσχει φιλικά στις εκδηλώσεις του διημέρου και ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από τον Βασίλη Κασούρα και το συγκρότημα «Μινόρε».

Την Κυριακή 8 του Ιούλη οι νέοι θα διαδηλώσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα και το λαό της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα κλείσουν την Κυριακή με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την Οργάνωση Θεσσαλίας, ενώ οι υπόλοιπες οργανώσεις θα επιστρέψουν στις πόλεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» (2021-06-30 00:00:00.0)
Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο Λάρισας (2014-06-25 00:00:00.0)
Ταξιδεύουν σήμερα οι νεολαίοι από όλη τη χώρα για το Νεστόριο (2012-07-06 00:00:00.0)
Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική (2012-07-04 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται η μεγάλη εξόρμηση στο Γράμμο (2009-07-07 00:00:00.0)
Το Σάββατο η μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα (2004-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ