Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ, που στις 27 του Σεπτέμβρη κλείνει ένα χρόνο που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πύλης Τρικάλων.

Η μάνα του, η αδελφή του και ο κουνιάδος του, Σίτης Στέφανος

***

Στη μνήμη των γονιών μου και στη μνήμη όλων των αγωνιστών του Μυλοχωρίου Κιλκίς προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα του Λαού, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παπάφη - Δόξας.

Θανάσης Κ.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και όλων εκείνων που πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματός μας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

Η κόρη τους, Κατίνα, μαχήτρια του ΔΣΕ

***

Η ΚΟΥΛΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ γεννήθηκε το 1956 στη Νάουσα, από αγροτική - εργατική οικογένεια κομμουνιστών. Τελείωσε το Γυμνάσιο και στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η μάνα της αναγκάστηκε να πάρει τα παιδιά της και να μεταναστεύσει στη Γερμανία, ιδιαίτερα μετά από το κυνηγητό και την τρομοκρατία της που δέχτηκε από τη χούντα. Η Κούλα τελείωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην πόλη της Βόννης και σε όλη αυτή την περίοδο εργάστηκε σκληρά για να επιβιώσει η ίδια και η οικογένειά της. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και αργότερα, το 1977, στο ΚΚΕ, στάθηκε όρθια και στήριξε το Κόμμα σε όλες τις δύσκολες στιγμές του, εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στο 13ο Συνέδριο και συνέβαλε στο να διατηρήσει το Κόμμα τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Πάλεψε μέσα από διάφορες στελεχικές θέσεις στην Οργάνωση του ΚΚΕ στη Γερμανία και διετέλεσε πολλά χρόνια πρόεδρος στην Ελληνική Κοινότητα της Βόννης. Το 1996 παντρεύτηκε τον σύντροφο Λιανό Καραμάνη και απέκτησαν μια κόρη. Ολα της τα χρόνια αγωνίστηκε για τα δίκαια της εργατικής τάξης και στάθηκε αποκούμπι στους Ελληνες μετανάστες της περιοχής της και όχι μόνο. Ο απρόσμενος χαμός της Κούλας, που ήθελε και είχε πολλά ακόμη να προσφέρει, τόσο στο Κόμμα της, το ΚΚΕ, όσο και στο κίνημα, γέμισε με θλίψη τους συντρόφους της στη Γερμανία. Η απώλειά της αφήνει μεγάλο κενό.

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη της ΚΟΥΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 7 του Ιούνη του 2015, οι σύντροφοί της από την περιοχή Ζίγκμπουργκ και Κολωνίας προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 120 ευρώ, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, πεθερού και παππού ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΕΣΚΙΝΗ, κομμουνιστή, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 17 Απρίλη του 2015, σε ηλικία 104 ετών, και στη μνήμη της αξέχαστής μας μητέρας, πεθεράς και γιαγιάς ΖΩΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗ, στα 10 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λειψίας.

Τα παιδιά τους, Σταματία και Θανάσης Καραγιάννης, τα εγγόνια Γιάννης, Σούλα και Αρης με τις οικογένειές τους

***

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που θυσίασαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και σοσιαλιστική Ελλάδα προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Λειψίας, το ποσό των 150 ευρώ.

Οικογένεια Ιπποκράτη Καλτζίκη

***

φωτό 1

Η ΕΥΑΝΘΙΑ Θωμά ΔΕΡΒΑ, το γένος Γαλάτου, γεννήθηκε στην ανταρτομάνα Τσαριτσάνη στις 16 Αυγούστου 1923 και απεβίωσε στις 2 Σεπτέμβρη 2015. Αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Εζησε ως πολιτικός πρόσφυγας για πολλά χρόνια στις φιλόξενες σοσιαλιστικές χώρες. Οπαδός και ψηφοφόρος του ηρωικού ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της τα παιδιά της, Δημήτρης και Γιάννης, προσφέρουν 50 ευρώ στην εδαφική ΚΟΒ Ελασσόνας του ΚΚΕ.

***

Ο Γιάννης Νταγκουνάκης και τα παιδιά του στη μνήμη της συζύγου και μητέρας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗ προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ.

***

φωτό 1

Στην ιερή μνήμη των γονιών του, ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΛΑΛΙΑΣ, του παππού του, ΑΝΕΣΤΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, του γιου του και αδελφού της μάνας του, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποστρατήγου του ΔΣΕ, ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (Πετρή), των θείων του ΘΟΔΩΡΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΣΚΑΝΙΔΗ, των τελευταίων τεσσάρων από τη Νάουσα Ημαθίας, ο Νίκος Ελευθεριάδης προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα του, μέσω ΚΟΒ Αγ. Στεφάνου.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜ. ΛΟΥΚΕΡΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜ. ΛΟΥΚΕΡΗ
***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΖΩΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και της ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, τα παιδιά τους Κώστας Ζώτος και η νύφη τους Πολυξένη Ζώτου, τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία, προσφέρουν για ενίσχυση στο αγαπημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ροδοτοπίου της ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΓΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Σδούκος Δημήτρης

***

φωτό 1

Στη μνήμη της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜ. ΛΟΥΚΕΡΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 11 χρόνια, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλικής, 50 ευρώ. Εμείς συνεχίζουμε.

Ο άνδρας σου Δημήτρης, τα παιδιά σου, Ουρανία, Μάκης, Αγγελική, τα εγγόνια σου

***

φωτο 1

Στις 21/6/2010 «έφυγε» για πάντα από κοντά μας - από έμφραγμα μυοκαρδίου - στα 48 του χρόνια ο λατρευτός και αξέχαστός μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΙΟΣ. Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Πολωνία από γονείς μαχητές του ΔΣΕ. Ηταν οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένεια του Αντρέα Μπίτιου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πτολεμαΐδας, 50 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ (Μίμη) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η σύζυγός του Ευγενία προσφέρει 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης, για τον εκλογικό αγώνα του Κόμματος.

***

φωτό 2

Πάνε πάρα πολλά χρόνια που «χάσαμε» τον αδελφό μας ΝΙΚΟ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟ. Εκανε σε πολλές φυλακές. Νεαρός στην Κηφισιά μέσα στου Αβέρωφ, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, όπου και εκτελέστηκε το 1949. Κάποτε σε εκδήλωση στον Περισσό συνάντησα και χαιρέτησα τον ΦΟΙΒΟ ΤΣΕΚΕΡΗ. Γύρισε και μου λέει, από πού είσαι; Από τα Κουπόνια του λέω. Τον Μαραμπότο τον ξέρεις; με ρώτησε. Κόκαλο εγώ. Αδελφός μου ήταν, του λέω. Δεν μπορώ να το ξεχάσω. Μετά από λίγους μήνες τον κηδέψαμε πολιτικά στην Καισαριανή. Προσφέρω στη μνήμη και των δύο 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων (Κουπονιών) στο ΚΚΕ.

ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ.
ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ.
Στέλιος Μαραμπότος

***

φωτό 1

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, παλαίμαχος κομμουνιστής, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 88 ετών. Γεννήθηκε στους Προσκυνητές Κομοτηνής από αγροτική οικογένεια. Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, μετά στην ΕΔΑ και, το 1965, στο ΚΚΕ. Για τη δράση του διώχθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Μέχρι το τέλος της ζωής του τίμησε την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε στο Κόμμα, για τις ανάγκες της εκλογικής μάχης, οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ, μέσω της ΤΟ Ροδόπης.

  • Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, συμπατριώτης και συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Στην ίδια Οργάνωση της ΕΠΟΝ το 1944, ζήσαμε κοινούς αγώνες μέχρι το 1947 που έφυγα για το ΔΣΕ. Μεγάλη ήταν η χαρά μας όταν συναντηθήκαμε ύστερα από πολλά χρόνια στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το 1978. Είχαμε πολλά να πούμε. Ο Θανάσης για καταδιώξεις, φυλακές και εξορίες κι εγώ για το αντάρτικο και την προσφυγιά. Από το 1979 που ήρθα μόνιμα στην Ελλάδα, μέχρι και φέτος, κάθε χρόνο συναντιόμασταν πότε εδώ και πότε στην Κομοτηνή. Πραγματικά θα μου λείψει αυτή η συνάντηση, τώρα που περιμένουμε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στη μνήμη του, αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, αυτό θα ήταν και η επιθυμία του.

Αθηνά Καλούδη

***

Φωτο 1

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ που «έφυγε» από κοντά μας στις 21 Αυγούστου. Παιδί φτωχής οικογένειας από το Μονοκάμπι Ικαρίας, βγήκε στο βουνό σε νεαρή ηλικία. Από τότε και μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του έμεινε αταλάντευτα με το ΚΚΕ. Αντί για στεφάνι προσφέρουμε μέσω των ΚΟ Εκπαιδευτικών Ν/Α και ΚΟ Αγίου Δημητρίου της ΚΟ Αττικής 100 ευρώ.

Φοίβος ΤΣΕΚΕΡΗΣ
Φοίβος ΤΣΕΚΕΡΗΣ
Οικογένεια Αντώνη Καλαμπόγια

***

φωτό 1

Στις 13/9/2015 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο αγωνιστής ΚΟΣΜΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ. Γεννήθηκε στις 2/1/1945 στα Χαβδάτα Κεφαλονιάς. Ηταν οικοδόμος, μέλος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια και πιστός στο Κόμμα μέχρι που πέθανε. Ο καημός του ήταν να προλάβει να ψηφίσει το Κόμμα του αλλά δεν πρόλαβε.

Ο συμπέθερός του, Αραμπατζής Σωτήρης, προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζεφυρίου.

***

Με θλίψη αποχαιρετώ τον παλαίμαχο ΚΩΣΤΑ ΜΑΖΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Σεπτέμβρη 2015. Ανιδιοτελής φίλος, συνάδελφος, σύντροφος και συναγωνιστής στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίναμε μαζί μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΣΚ ΔΕΗ και των συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, όπου πρωτοστατήσαμε μαζί με άλλους συναδέλφους στην ίδρυσή τους. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του καθώς και στο ΔΣ ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ όπου ήταν δραστήριο μέλος.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βότση - Καλαμαριάς, στο ΚΚΕ.

Κώστας Χάρης, Θεσσαλονίκη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου, συζύγου και αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΟΥΛΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Αθανασία Τσίκουλα

***

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες που «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 101 χρόνων, ο αγωνιστής, μέλος της ΚΟΒ Ωραιοκάστρου, ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Μούζαινα περιοχής Χαλδίας του Πόντου. Το 1924 φτάνει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη απ' όπου και ξεκινάει ο αγώνας για την επιβίωση. Στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής είναι γραμματέας της Οργάνωσης Ωραιοκάστρου. Το 1947 εξορίζεται στον Αϊ - Στράτη και απ' εκεί στη Μακρόνησο, όπου και μένει για 19 μήνες. Με την απόλυσή του από τη Μακρόνησο ασχολείται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο Ωραιόκαστρο. Τα δύσκολα χρόνια ξαναέρχονται το 1967, όταν και εξορίζεται ξανά στα Γιούρα και μετά στη Λέρο και το Λακκί. Ολα τα χρόνια τίμησε το Κόμμα και αγωνίστηκε γι' αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
Στη μνήμη του τα παιδιά του, Μαρία, Δαμιανός και Νικηφόρος, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ωραιοκάστρου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα, μέλους του ΚΚΕ, ΣΥΝΑΠΑΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ, που πέθανε πριν από ένα χρόνο, προσφέρουμε στο Κόμμα 70 ευρώ.

Τα παιδιά του, Βαλασία - Στέριος

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ανιψιάς, ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης.

Ο θείος και η θεία της, Ηλίας και Δέσποινα Παπαδοπούλου

***

φωτό 2

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφούλας, ΑΘΗΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ (φωτ.) και του αγαπημένου μου γαμπρού, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ (φωτ.) από το Μεταλλικό Κιλκίς. Επίσης, των συγγενών μας που μας «άφησαν» και μας πότισαν τόσο πίκρα με το θάνατό τους, του ΒΑΣΙΛΗ και της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ (ΣΙΣΣΗΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, από το Ηλιόλουστο Κιλκίς, προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Σταυρούπολης.

Ευγενία Μάτσου


ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ (Μίμης) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ (Μίμης) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ

ΔΟΥΛΓΚΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΟΥΛΓΚΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

ΚΕΣΚΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΚΕΣΚΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΕΥΑΝΘΙΑ Θωμά ΔΕΡΒΑ
ΕΥΑΝΘΙΑ Θωμά ΔΕΡΒΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΙΟΣ

ΚΟΣΜΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ