Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ

Από την εκδήλωση στην Καισαριανή
Από την εκδήλωση στην Καισαριανή
Με τη συμμετοχή πλήθους αγωνιστών και φίλων της Αντίστασης, τα Παραρτήματα Αττικής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με τα λάβαρά τους, τίμησαν, προχτές Κυριακή, την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ, με κατάθεση στεφάνων στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς στην Καισαριανή, σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

Οι αγωνιστές και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης συγκεντρώθηκαν πιο νωρίς στην κεντρική πλατεία της Καισαριανής και από εκεί, με τα λάβαρα της Αντίστασης, φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν στο Θυσιαστήριο, στο Σκοπευτήριο, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γρηγόρης Τουγλίδης, αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΕΑΜ με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, που υπήρξε η ραχοκοκαλιά και ο καθοδηγητής της Αντίστασης του ελληνικού λαού. Σημείωσε τη μεγάλη προσφορά του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, που απελευθέρωσε τη χώρα από την τριπλή φασιστική κατοχή. Κι αυτό, ενώ οι εκπρόσωποι και τα κόμματα της αστικής τάξης τα «δίπλωναν» ή συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε συνιστούσαν υπομονή και υποταγή (!), όταν το ΚΚΕ σάλπιζε - ήδη με το ιστορικό γράμμα του ΓΓ της ΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη - και οργάνωνε την Αντίσταση του λαού.

«Δεν αντιστάθηκαν, λοιπόν, όλοι στους κατακτητές, υπήρξαν ριψάσπιδες και προδότες! Κι ας μην προσπαθούν σήμερα οι αναθεωρητές της Ιστορίας και οι συνεργάτες των κατακτητών, οι απόγονοι των Ράλληδων και των Ταγματασφαλιτών, να τσουβαλιάζουν τους θύτες με τα θύματα, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με τους συνεργάτες των κατακτητών, τους κομμουνιστές με τους φασίστες, με τη γνωστή θεωρία "των δύο άκρων και των ολοκληρωτισμών" που μας τσαμπουνάνε η ιμπεριαλιστική ΕΕ και τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού, δίνοντας συγχωροχάρτι στους φασίστες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατάγγειλε τις προσπάθειες αποχρωματισμού της Εθνικής Αντίστασης από τους θιασώτες του αναθεωρητισμού και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, όπως η περιφερειάρχης Αττικής, εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, που επιχειρεί να οργανώσει εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας αποσιωπώντας ή διαστρεβλώνοντας το έπος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και τη συμβολή του ΚΚΕ που πρωτοστάτησε.

«Εμείς», κατέληξε, «σε πείσμα όλων αυτών, συνεχίζουμε τον αγώνα στην κατεύθυνση που χάραξαν οι αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, στις σημερινές συνθήκες. Βγάζουμε διδάγματα και παλεύουμε με το λαό για τη Λαϊκή Συμμαχία, με το ΚΚΕ πάντα δυνατό, για τη Λαϊκή Εξουσία, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ