Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρηματικά παζάρια γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες χρηματοδότησης των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων με «εξαγωγικό και καινοτόμο προσανατολισμό» - στη γραμμή των περιβόητων «συγκριτικών πλεονεκτημάτων» που αφορούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού - εστίασε η επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην προχτεσινή εκδήλωση του ιδρύματος «Κλίντον», στην οποία ομιλητής ήταν και ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με την Λ. Κατσέλη, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα και για ευρύτερη συναίνεση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η ίδια διαβεβαίωσε τους «επενδυτές» σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στην προσέλκυση επενδύσεων, ειδικότερα για την απλοποίηση και σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, την «άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων» για την έναρξη, αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις κατ' ιδίαν συναντήσεις και επαφές επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων, με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, βέβαια, καθώς και του ενδιαφέροντος που θα εκδηλώσουν τα διάφορα «επενδυτικά» χαρτοφυλάκια, να βρίσκεται στο επίκεντρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ