Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Νέες υποσχέσεις από τον Πρόεδρο Σι Τζινπινγκ κατά των κλιματικών αλλαγών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Προωθώντας τη βελτίωση των σινο-αμερικανικών σχέσεων μέσω κοινών στόχων σε εμπόριο, οικονομία, επενδύσεις αλλά και στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, συνέχισε την πολυήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, συναντώντας αυτή τη φορά στο Λευκό Οίκο τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αργότερα χτες βράδυ είχε προγραμματίσει επίσημο δείπνο με την υψηλόβαθμη πολυμελή αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων.

Πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχων που είχαν πρόσβαση στη συνάντηση των Προέδρων αμφοτέρων των χωρών, που έγινε ανεπίσημα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Λευκό Οίκο, προεξόφλησαν ως σίγουρη τη δημοσιοποίηση «βαρυσήμαντης» ανακοίνωσης από τον Κινέζο ηγέτη σχετικά με νέους τρόπους και αντικίνητρα που θα πετύχουν στην Κίνα τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από βιομηχανίες ως το 2017. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν και μία νέα καθησυχαστική αναφορά του Κινέζου ηγέτη, με στόχο την αντιμετώπιση των επιθέσεων πειρατών στο διαδίκτυο, για τις οποίες οι ΗΠΑ συχνά κατηγορούν τις σινικές αρχές ως έμμεσα ή άμεσες υπεύθυνες για την υποκλοπή σημαντικών αμερικανικών δεδομένων και απόρρητων πληροφοριών μέσω διαδικτύου.

Πριν τη μετάβαση του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπινγκ στην Ουάσιγκτον, είχε πραγματοποιηθεί σειρά επαφών και σημαντικών συμφωνιών με αμερικανικά μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας στο Σιάτλ, ενώ σήμερα μεταβαίνει στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε Συναντήσεις Κορυφής. Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για την Κίνα, αφού εκφωνήσει στον ΟΗΕ την ομιλία του στην 70ή Διάσκεψη Κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ