Κυριακή 4 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Εξτρα εφεδρεία στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Αρκετοί απηυδισμένοι από την αντιλαϊκή πολιτική, θεώρησαν ότι η ψήφος στον Β. Λεβέντη θα ήταν μία ψήφος διαμαρτυρίας, αποδοκιμασίας ή και «γελοιοποίησης» του κοινοβουλίου. Ομως, όπως αποδεικνύεται σήμερα, αυτό που «είδαν ήταν το τυρί». Η «φάκα» που δεν «είδαν», ήταν ότι η Ενωση Κεντρώων είναι ένας ακόμα «λαγός» του συστήματος για όσα σχεδιάζονται, μία έξτρα εφεδρεία έτοιμη να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να προωθήσει τα ζητούμενα του κεφαλαίου. Αλλωστε, δεν «σπρώχτηκε» τυχαία από μηχανισμούς του συστήματος, είτε με τη συνεχή προβολή του Β. Λεβέντη από αστικά ΜΜΕ, είτε ακόμα και με κατεύθυνση ψήφου σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Β. Λεβέντης την επομένη της εκλογής του, φρόντισε (επιστολές στον Αλ. Τσίπρα, απανωτές συνεντεύξεις, αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της ΕΚ κ.ά.), να ξεκαθαρίσει πλήρως, ποιος είναι ο ρόλος του κόμματός του και ότι οι θέσεις που πρεσβεύει είναι πιστή αντιγραφή των αξιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων.

Εχει χαρακτηρίσει ο ίδιος το κόμμα του ως «ρεζέρβα» του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ...«τα βρει μπαστούνια» με τους ΑΝΕΛ. Είπε ότι το 3ο μνημόνιο δεν θα το ψήφιζε, όχι γιατί το θεωρεί αντιλαϊκό, αλλά, «γιατί με τη συμφωνία που έκανε ο Τσίπρας ρίπτονται ξανά όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα, υπερπροστατεύεται ο δημόσιος και η χώρα δεν πρόκειται να βγει ούτε σε 200 χρόνια από τα μνημόνια». Γι' αυτό κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία...

Προτάσεις - προάγγελος αντιλαϊκών μέτρων

Οι προτάσεις του αποτελούν προπομπό για τα όσα μαγειρεύονται. Αξιώνει «την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ». Πρόκειται για το γνωστό νέο πετσόκομμα των συντάξεων που έρχεται, μέσω ενοποίησης κύριων και επικουρικών. Εχει δηλώσει ότι είναι και υπέρ του «μοντέλου της Αυστραλίας», δηλαδή να δίνονται συντάξεις ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία, κάτι που άλλωστε προετοιμάζεται από την κυβέρνηση. Ενώ στην ιστοσελίδα της ΕΚ προτείνεται η «εξασφάλιση κοινωνικής σύνταξης σε επίπεδα αξιοπρέπειας για όλους τους Ελληνες»...

Ζητά: «Να επιστρέψουν με ήπιο νόμο τα χρήματα που έβγαλαν για διάφορους λόγους οι Ελληνες στο εξωτερικό από το 2009 και εντεύθεν». Στηρίζει, δηλαδή, τη φορολογική αμνηστία για τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης, - κάτι που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους εταίρους της - προκειμένου, έναντι συμβολικού φόρου, να επανεισαγάγουν σε ελληνικές τράπεζες κεφάλαια που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει ως γνωστόν και η Χρυσή Αυγή...

Προτείνει: «Να συμφωνήσουν οι δανειστές μας, τα ομόλογα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας της προσεχούς πενταετίας να μετατεθούν προς πληρωμή στο περαιτέρω μέλλον με μηδενικό επιτόκιο, ώστε με τα χρήματα αυτά να αναγεννηθεί η οικονομία μας και εξασφαλιζομένου ομαλού οικονομικού κλίματος να έλθουν ξένοι επενδυτές». Συντάσσεται ανοιχτά με τη βασική αξίωση του κεφαλαίου για τη «διευθέτηση» του κρατικού χρέους, για να εξοικονομηθούν πόροι για την ..«αναγέννηση» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, χωρίς εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και με ...«κοινωνική ειρήνη».

Ζητά ιδιωτικοποίηση ακόμα και των αρχαιολογικών χώρων

Στη ιστοσελίδα της η Ενωση Κεντρώων προτείνει την ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της κρατικής περιουσίας, όπως καθορίζει η στρατηγική της ΕΕ, για την οποία ο Β. Λεβέντης έχει δηλώσει ότι είναι «ο πλέον φανατικός». Αναφέρει: «Με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν για την διεξαγωγή τους, έμειναν αναξιοποίητες. Η χώρα μας διαθέτει δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους (...) μορφολογία εδάφους και εναλλαγές τοπίων ικανές να προσελκύσουν μεγάλους αριθμούς ταξιδιωτών, (...) έναν μεγάλο αριθμό νησιών, κατοικημένων και μη. Είναι φανερό πως ως χώρα διαθέτουμε φυσικές ομορφιές, αρχαία κληρονομιά αλλά και σύγχρονες εγκαταστάσεις τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε από μόνοι μας», γι' αυτό, «θα πρέπει να απευθυνθούμε στον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίησή τους»!

Εν ολίγοις, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ενωσης Κεντρώων, «το οικονομικό μοντέλο στο οποίο πιστεύει η Ενωση Κεντρώων, είναι μορφή οικονομίας που βασίζεται στην ελεύθερη ιδιωτική πρωτοβουλία που διευκολύνεται, υποβοηθείται και επικουρείται με ισχυρά αναπτυξιακά κίνητρα από το κράτος, ένα κράτος ολιγοπρόσωπο, στελεχωμένο με άξια και ικανά στελέχη που διαθέτουν κατάρτιση και τις γνώσεις για την αποστολή τους». Εδώ έρχονται να ακουμπήσουν οι θέσεις της ΕΚ και για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα περί «κάθαρσης του Δημοσίου» που αναμασάει, είναι το γνωστό πρόσχημα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί διαχρονικά, για να προωθηθούν αντεργατικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ