Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι... Πόντιοι Πιλάτοι

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι οι ακραιφνείς οπαδοί της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στη χώρα μας είναι σχετικά λίγοι. Αρκετά περισσότεροι είναι όσοι παριστάνουν τους... Πόντιους Πιλάτους. Ο συνηθισμένος ισχυρισμός των τελευταίων είναι ο εξής: Θα ήθελαν, μαζί με τον Μιλόσεβιτς, να δικάζονταν και ο Κλίντον, ο Μπλερ, ο Σολάνα, κλπ. κλπ.

Είναι τουλάχιστον παράλογο, ίσως σκεφθείτε και δε θα 'χετε άδικο. Είναι αδιανόητο και εξωπραγματικό το δικαστήριο, που έστησαν ο Κλίντον, ο Μπλερ και οι λοιποί ΝΑΤΟικοί εταίροι για να εξυπηρετήσουν τους στόχους και τις επιδιώξεις τους, ακόμη και να σκεφθεί να δικάσει τους εμπνευστές και δημιουργούς του. Και αυτό αποδείχνεται από την ίδια τη ζωή, πέρα από την κοινή λογική.

Ολ' αυτά, όμως, είναι... ανούσιες λεπτομέρειες, για τους... Πόντιους Πιλάτους. Αλλωστε, η ίδια... λογική χαρακτηρίζει και τις υπόλοιπες θέσεις τους. Διακηρύσσουν φιλολαϊκές πολιτικές και μέτρα, αλλά τις θέλουν μέσα στον «ευρωμονόδρομο» και με κυρίαρχους τους «νόμους της αγοράς» και τις πολυεθνικές. Υπερασπίζονται στα λόγια την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, αλλά αποδέχονται στην πράξη το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και την επεμβατική του πρακτική, όπως και το νέο διεθνές «δίκαιο», που αυτά συνεπάγονται. Και τόσα άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ