Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι βασικές ανατροπές που σχεδιάζουν

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, βασικά χαρακτηριστικά των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Δημόσιο, είναι τα εξής:

  • Εκ νέου μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Διοίκηση.
  • Δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, για μετακίνηση των εργαζομένων από τη μια θέση εργασίας στην άλλη. Στο πλαίσιο αυτής της κινητικότητας θα γίνεται προκήρυξη για την πλήρωση κενών θέσεων δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Αν δεν συμπληρωθούν τα κενά «εθελοντικά», τότε οι υπάλληλοι θα υποχρεώνονται να αλλάξουν θέση εργασίας.
  • Δημιουργία νέων οργανογραμμάτων, για το πόσες και ποιες θέσεις εργασίες απαιτούνται σε κάθε τομέα, και με περιγραφή των θέσεων αυτών. «Εργαλεία» για τις αλλαγές αυτές θα είναι η διαμόρφωση το Μητρώου Υπαλλήλων, στο οποίο θα καταγράφονται τα προσόντα, η ειδικότητα και τα καθήκοντα του υπαλλήλου και που θα διευκολύνει το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας.
  • Αλλαγές προς το χειρότερο θα γίνουν και στους μισθούς των εργαζομένων με τη δημιουργία νέου μισθολογίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα συνδέει το μισθό με την «αξιολόγηση» και θα διατηρεί τις απανωτές μειώσεις των προηγούμενων ετών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ