Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στην Ευρώπη του Μάαστριχτ
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Σε ύψη ρεκόρ η ανεργία των νέων

Την τραγική κατάσταση των νέων στην Ευρωπαϊκή Ενωση παρουσιάζουν τα στοιχεία της «Eurostat» για την ανεργία. Και το Μάη του 2001 επιβεβαιώθηκαν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Το ποσοστό στην ΕΕ των δεκαπέντε χωρών - μελών είναι 15,3%, ενώ στις δώδεκα χώρες της «Ζώνης του ΕΥΡΩ» το ποσοστό είναι 16,4%.

Για όλες τις χώρες - μέλη, τα ποσοστά ανεργίας των νέων είναι πολύ υψηλότερα των γενικών ποσοστών. Γεγονός που δείχνει ότι η μάστιγα της ανεργίας αφορά κυρίως αυτή την κατηγορία.

Ομως, η ανεργία δε μοιράζεται σε ίσα μερίδια ακόμη και μέσα στη νεολαία. Το ποσοστό ανεργίας των νέων γυναικών είναι σημαντικά υψηλότερο (16,3%) σε σχέση με τους άνδρες (14,4%).

Οσον αφορά τα ποσοστά κατά χώρα - μέλος, παρατηρούμε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο (29,5%) και ακολουθείται από την Ιταλία (29,1%) και την Ισπανία (24,5%). Για τη χώρα μας, όπως και για τις άλλες χώρες που σημειώνονται στον πίνακα με αστερίσκο, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στο Δεκέμβρη του 2000. Ετσι είναι πιθανόν να έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Τέλος, όσον αφορά στην ανεργία των γυναικών, η Ελλάδα κατέχει και εδώ τα θλιβερά πρωτεία, αφού το ποσοστό είναι 37,7%, που σημαίνει ότι περισσότερες από μια στις τρεις νέες γυναίκες είναι άνεργη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ