Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Επέδωσε τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης και στον Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ

Πρώτη επίσκεψη υπουργού ελληνικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στα 63 χρόνια που η Ελλάδα είναι μέλος της λυκοσυμμαχίας...

Από τη συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Από τη συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Με όλους τους τρόπους σηματοδοτεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την πρεμούρα της να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προσδοκώντας γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλίων, ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερα μερίδια από την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Σε αυτή τη βάση, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, καθ' οδόν για τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, Σύνοδος όπου θα εξεταστεί η κλιμάκωση της κόντρας της λυκοσυμμαχίας με τα ρωσικά μονοπώλια για τον έλεγχο στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, φρόντισε να κάνει μια στάση και στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) του ΝΑΤΟ, στην πόλη Mονς του Βελγίου, όπου και συναντήθηκε με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), Φ. Μπρίντλοβ.

Ο οποίος Φ. Μπρίντλοβ, διόλου τυχαία, επεσήμανε το γεγονός ότι «είναι η πρώτη φορά που Ελληνας υπουργός επισκέπτεται την έδρα της Συμμαχίας στα 63 χρόνια κατά τα οποία η χώρα σας είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

Παραπέρα, όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση, κατά τις συνομιλίες, «τονίστηκε ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, επισημάνθηκε η σημασία της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και έγινε εκτενής αναφορά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 28/9 ο Ελληνας υπουργός Αμυνας συναντήθηκε στην Αθήνα με το διοικητή των Αμερικανικών Χερσαίων Στρατιωτικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (USAREUR), Φ. Χόντζες, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Επισήμως συζήτησαν «θέματα διμερούς συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας». Κατά πληροφορίες, ο Αμερικανός διοικητής πραγματοποίησε μια άτυπη επιθεώρηση σε στρατιωτικές βάσεις και υποδομές που μπορεί να παρέχει για υποστήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών η ελληνική πλευρά. Αλλωστε, κατά τις ίδιες πηγές, οι Αμερικανοί «επιστρέφουν» ως μόνιμοι χρήστες του Πεδίου Βολής Κρήτης, πραγματοποιώντας εκεί εκπαιδευτικές βολές, λίγα μίλια από ζώνες υψηλού ενδιαφέροντος για τους ίδιους, όπως η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική, η Διώρυγα του Σουέζ κ.ά.

Στο ίδιο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων προς τους Αμερικανούς από την κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, διέρρευσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχτεί το «αίτημα» των ΗΠΑ, ώστε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (τα περιβόητα «drones», που χρησιμοποιούνται για πολεμικές - στρατιωτικές επιχειρήσεις) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας να σταθμεύουν στην αεροπορική βάση στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης (133η Σμηναρχία Μάχης).

Κι αυτό ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική φλέγονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των συμμάχων τους, μάχιμες μονάδες από μια σειρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκεντρώνονται στην περιοχή, ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, μετά την ανάληψη ενεργού στρατιωτικής δράσης στη Συρία και από τη Ρωσία...

ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Αντιδρώντας στα παραπάνω, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της προετοιμασίας τους εδάφους που είχε κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2013, όπου τότε είχε επιθεωρηθεί η παραπάνω μονάδα για τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα "drones". Αποτελεί συνέχεια, επίσης, των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας!».

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν αποφασιστικά, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσουν: Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μη διατεθούν υποδομές, όπως η 133η ΣΜ στο Καστέλι Ηρακλείου, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ