Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει στο μακελειό άλλων λαών

Eurokinissi

Στο ζήτημα της περιβόητης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που προωθεί για λογαριασμό του κεφαλαίου η συγκυβέρνηση στάθηκε στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Το κυριότερο ζήτημα είναι ότι λέτε "θα πουλήσουμε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας". Καταρχήν, το έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις. Ποια είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας; Η βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, το στρατηγείο επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Λάρισα, το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών στο ΓΕΕΘΑ, ο χερσαίος σχηματισμός μάχης της ΕΕ στο Κιλκίς, η προωθημένη επιχειρησιακή βάση στο Ακτιο Πρέβεζας για τα ιπτάμενα ραντάρ του ΝΑΤΟ, η νέα βάση που συζητάτε, το πεδίο βολής της Κρήτης που ζητάνε οι Αμερικανοί, η εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη, τώρα τελευταία. Λέτε ότι συμμετοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ίσον ειρήνη και σταθερότητα. Εμείς λέμε, τέτοια ειρήνη και τέτοια σταθερότητα και μία Ελλάδα - και αν ακόμα και για όσο διάστημα διαφυλαχτεί ως "νησίδα ειρήνης" - που συμμετέχει στο μακελειό άλλων λαών, δεν τη θέλουμε».

Απηύθυνε, εξάλλου, ερώτημα στον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τι απάντησε παρασκηνιακά όταν ο Μπ. Κλίντον του είπε γιατί δεν αφήνετε να αγοράσουν οι Αμερικανοί φτηνά στην Ελλάδα και να πουλάνε ακριβά ή πώς θα το χειριστείτε αυτό.

Να μην αφήσει ο λαός να πετύχει το αντιλαϊκό σας πρόγραμμα

«Εμείς δεν σας ευχόμαστε καλή επιτυχία γιατί αυτό θα είναι ζημιά για τον ελληνικό λαό. Δεν θέλουμε να πετύχετε, δηλαδή να περάσετε αυτό το αντιλαϊκό, αντεργατικό πρόγραμμα που έχετε», σημείωσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η Αλ. Παπαρήγα.

Οπως επισήμανε, το «δεν θέλουμε να πετύχετε» δεν αφορά θέμα ανικανότητας ή ότι «οι εταίροι σας, σας πούλησαν, που και αυτό θα γίνει. Στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας δεν υπάρχουν φιλίες», αλλά «θέλουμε να αποτύχετε γιατί σας παρεμπόδισε ο λαός να περάσετε όλα τα μέτρα (...) κατάφερε να τα ανατρέψει ή σε κάποιο σημείο τα επόμενα χρόνια να καταφέρει να έχει και ορισμένες κατακτήσεις», ενώ ξεκαθάρισε ότι «μιλάμε για ένα κίνημα που η βάση του, η εδραίωσή του, η σταθεροποίησή του και η κλιμάκωσή του ξεκινά από όλους τους χώρους εργασίας, ξεκινά από τους χώρους της μόρφωσης (...) Ενα κίνημα που δεν έχει μόνο αντικυβερνητικό στόχο, να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, αλλά ένα κίνημα που βεβαίως παλεύοντας πάνω στα ώριμα, στα συγκεκριμένα και στα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα διεκδικήσει - θέλετε καταρχήν να ονειρευτεί; - ξεφεύγοντας από τον μονόδρομο, να βάλει πλώρη, ο λαός να 'ρθει στην εξουσία».

Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση «ποντάρει» στο ότι «περισσεύει σήμερα στην Ελλάδα η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η απογοήτευση. Η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση εξηγείται, αιτιολογείται, δικαιολογείται ακόμα», όμως δεν μπορεί, όπως σημείωσε, να αιτιολογηθεί η απογοήτευση, «διότι ο λαός όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε τη δύναμή του αλλά ούτε καν δοκίμασε να την χρησιμοποιήσει».

Υπενθύμισε ότι πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση, στο εργατικό, λαϊκό κίνημα «είχαμε διαπιστώσει εκτεταμένα και βαθιά σημάδια εκφυλισμού και σήψης. Το 2009 κάτι έγινε. Εως το 2012 υπήρχαν κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα αν συμφωνούσαμε σε όλα». Το κίνημα, πρόσθεσε, ξαναέπεσε σε τέλμα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε το «καθίστε εδώ, θα έρθει η κάλπη, θα βγούμε κυβέρνηση, θα σας λύσουμε όλα τα προβλήματα». Επιπρόσθετα, «οι βασικές δυνάμεις του ΣΥΝ του παλιού και του ΣΥΡΙΖΑ ενσωμάτωσαν, χρησιμοποίησαν τους εργατοπατερικούς και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς».

«Σας το λέμε καθαρά», πρόσθεσε, «θα κάνετε τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να την τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θα κάνετε και την καινούργια. Οι μοχλοί είναι τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους, η προσέλκυση επενδύσεων για ανάκαμψη. Και τα προαπαιτούμενα δεν θα είναι μόνο αυτά του μνημονίου. Κάθε μονοπωλιακός όμιλος θα βάζει τα δικά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ