Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Να καταργηθεί τώρα η συμφωνία του Δουβλίνου

Eurokinissi

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι τα περί «δημοκρατικού τόξου» προσπαθούν να σκεπάσουν την παραπέρα αντιδραστικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «με σοσιαλδημοκρατικό ή νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα από κοινού, γι' αυτό στηρίζει κυβερνήσεις ανοιχτά φασίζουσες», όπως της Ουκρανίας, συμμετέχει σε επεμβάσεις και αντιμετωπίζει το προσφυγικό - μεταναστευτικό με την καταστολή και υποκριτική ευαισθησία.

Εθεσε το ερώτημα, «θα αποδεχτείτε home-spot, που σημαίνει την πρώτη κρησάρα, την πρώτη διαλογή; (...) Θα φεύγουν οι Σύροι που έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες και οι άλλοι θα μείνουν εδώ;». Επισήμανε ότι αν δεν καταργηθεί η συμφωνία του Δουβλίνου δεν θα μπορέσει κανείς να παράσχει ουσιαστική βοήθεια, ενώ οι πρόσφυγες θα είναι καταδικασμένοι να προσφέρουν πάμφθηνα εργατικά χέρια, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, στους μονοπωλιακούς ομίλους. «Θα έρχονται εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, «για να διαλέγουν τα γερά κεφάλια».

Επιπλέον, η Λ. Κανέλλη καυτηρίασε την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, που προκαλούν κύματα προσφύγων και μεταναστών, όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει πιστή σε όλους εκείνους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ευθύνονται για την προσφυγιά. Μάλιστα, έθεσε ευθέως το ερώτημα στον πρωθυπουργό να απαντήσει «τι συμφώνησε με τους ΝΑΤΟικούς "συμμάχους", σε ό,τι αφορά την κοινή εποπτεία στο Αιγαίο με την Τουρκία στο πλαίσιο της FRONTEX».

Τόνισε, τέλος, ότι δεν αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό αν δεν χτυπηθεί η αιτία που το προκαλεί στη ρίζα της και αυτό είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα. Απαίτησε την κατάργηση της συμφωνίας του Δουβλίνου και να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και την προστασία της ζωής των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ