Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη χτεσινή συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά πλέον ανοχή στην κυβερνητική πολιτική. Οργανωμένος, θα πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του. Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα ως έγκριση των αντιλαϊκών πολιτικών της, των σκληρών μέτρων που φέρνει.

Η ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος αντιστρατεύεται τη λαϊκή ευημερία. Οσο βαδίζουμε σ' αυτόν το δρόμο, ο λαός θα έχει νέες απώλειες για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και στη φάση της νέας κρίσης και στη φάση της όποιας ανάκαμψης.

Δεν είναι μονόδρομος, όπως τον παρουσιάζουν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες.

Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μοναδική εγγύηση γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή, με γραμμή σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Θα αξιοποιήσει κάθε μέσο για να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης του λαού.

Μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, να προετοιμάσει την αντεπίθεσή του, για ρήξη με την εκμετάλλευση και την καπιταλιστική εξουσία.

Οταν ο λαός αποφασίσει πραγματικά να πάρει την τύχη στα χέρια του, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.


ΣΕΛ.  4   -   6

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ