Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Συζητά «συμμαχία» για «μεταρρυθμίσεις» και «επιχειρηματικότητα»

Το ρόλο του κόμματός της, για το χτίσιμο σχέσεων της συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ με τους σοσιαλδημοκράτες της ΕΕ, έσπευσε να «υπενθυμίσει» στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Κλείνοντας κι άλλο το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, για μια πιθανή συμπόρευσή τους στο μέλλον, ζήτησε συμμαχίες, τάχα γενικά των «Ευρωπαίων σοσιαλιστών», που να εξασφαλίζουν την παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ, «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», «στήριξη της επιχειρηματικότητας» κ.ά.

Την ίδια ώρα, βέβαια, καθώς παραμένει η κόντρα τους για το ποιος θα... κρατήσει την ταμπέλα και θα έχει και την «προνομιακή» σύνδεση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν και εμφανίζεται ως «αντιδεξιός», δε λέει κουβέντα για τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή...

Παράλληλα, επισείοντας το φόβο του grexit, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα στη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός «να το πάρει αλλιώς», όπως ανέφερε, γιατί στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» δεν πρόκειται να βρει «ούτε πρόθυμες εφεδρείες ούτε αφελείς συνενόχους», βάζοντας ουσιαστικά ζήτημα μιας «προγραμματικής συμφωνίας» μεταξύ τους πάνω σε συγκεκριμένα σημεία, που κατά τους ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα εξασφαλίζουν πραγματικά την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

«Στηρίζουμε κάθε μεταρρύθμιση με προοδευτικό πρόσημο» διεμήνυσε ακολούθως στην κυβέρνηση, υιοθετώντας το ίδιο ακριβώς - πέρα για πέρα κάλπικο - λεκτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ περί «προοδευτικού πρόσημου» στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει όλοι μαζί, στα πλαίσια του νέου βάρβαρου μνημονίου.

Στη συνέχεια, βέβαια, η Φ. Γεννηματά μπήκε «στο ψητό»: Εβαλε ζήτημα να μη διώχνονται ή αναβάλλονται «επενδύσεις» π.χ. στην Ενέργεια, να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό, να στηριχτεί η «ελληνική επιχειρηματικότητα», να ξεπαγώσουν άμεσα τα κονδύλια από το «πακέτο Γιούνκερ» που πάνε απευθείας για ενίσχυση επιχειρηματιών, να μην εξοντωθεί φορολογικά και εισφοροδοτικά η μεσαία τάξη, γιατί θα υπάρχουν «αρνητικές συνέπειες στην ίδια την οικονομία» κ.ά.

Μάλιστα, κάλεσε προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα να «συμφωνήσουμε τώρα στο πρώτο βήμα» μεταξύ τους, για την αλλαγή άμεσα του εκλογικού νόμου, με καθιέρωση της απλής αναλογικής, την οποία σήμερα τμήματα του κεφαλαίου εξετάζουν ως ένα σύστημα που μπορεί να ταιριάξει καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες του για «συναινέσεις» και «συνεργασίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ