Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο

Το ρόλο της υπόμνησης στην κυβέρνηση της ανάγκης να «τρέξει» στην κατεύθυνση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο, ανέλαβε ουσιαστικά ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μιλώντας χτες στη Βουλή.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, ξεκινώντας την παρέμβασή του με επίθεση στη ΝΔ και με το βλέμμα στραμμένο σε ένα ακροατήριο που αμφότεροι διεκδικούν, υπενθύμισε ότι ψήφισε το μνημόνιο και ότι επί των ημερών της ιδρύθηκε μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Απέναντι στην κυβέρνηση πρόταξε το επιχείρημα ότι το μνημόνιο συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (όταν στην πραγματικότητα η ίδια η ελληνική αστική τάξη «φωνάζει» ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία» της!).

Η κριτική του τελείωσε κάπου εκεί, καθώς στη συνέχεια, απ' τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, υπερασπίστηκε την ανάγκη καταγγελίας του χρέους, ώστε να υπάρξει «οριστική έξοδος απ' την κρίση». Εξέφρασε την ευχή να έχει δίκιο η κυβέρνηση όταν λέει ότι αποφεύχθη ο κίνδυνος του grexit, προσθέτοντας ότι «θα δούμε στη συνέχεια αν μπορέσουν να ισχύσουν αυτά που προτείνετε και θα εφαρμόσετε ως νόμους...».

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί η επιστροφή στις αγορές, υπερασπίστηκε την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και της διατήρησης σταθερού φορολογικού συστήματος - αυτού που αφαιμάζει το λαό - σαν «προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της οικονομίας». Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την ίδρυση δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, που «θα βοηθήσει στην ανάπτυξη».

Τέλος, αναφερόμενος στη «λαθρομετανάστευση», είπε ότι δεν είναι ευθύνη της Ελλάδας η υποδοχή προσφύγων από πολέμους που αυτή δεν προκάλεσε, κρύβοντας την εμπλοκή της χώρας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των λυκοσυμμαχιών στις οποίες ομνύει ανοιχτά πλέον σήμερα και η ΧΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ