Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Η βία της κατοχής διευρύνεται

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Η κλιμάκωση της καθημερινής βίας και τρομοκρατίας, που ασκούν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές, οι Εβραίοι έποικοι και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, οδηγεί σε επικίνδυνη όξυνση της έντασης φέροντας προ των πυλών μία νέα παλαιστινιακή εξέγερση (Ιντιφάντα). Ο κατάλογος νεκρών και τραυματιών Παλαιστίνιων και Ισραηλινών ήταν χτες μακρύς και μπερδεμένος, αφού η μία επίθεση διαδεχόταν την άλλη.

Ενας 21χρονος Παλαιστίνιος έπεσε χτες νεκρός και άλλοι έξι νεαροί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στη συνοικία Σουαφάτ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτια Παλαιστινίων «υπόπτων», που προκάλεσε πανδαιμόνιο καθώς εκατοντάδες νέοι έσπευσαν αφενός να προστατεύσουν τα σπίτια γειτόνων και να αποτρέψουν νέες κατεδαφίσεις, και αφετέρου πέταγαν μπουκάλια και πέτρες στις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις. Νωρίτερα, ένας 15χρονος Παλαιστίνιος τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 25χρονο Ισραηλινό στην Ιερουσαλήμ και μετά συνελήφθη. Στο Τελ Αβίβ νεαρός Αραβας (Ισραηλινός πολίτης) τραυμάτισε με ένα κατσαβίδι μία στρατιωτικό και τραυμάτισε άλλα τέσσερα άτομα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά στρατιώτη που τον καταδίωξε. Το απόγευμα, στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης νεαρός Παλαιστίνιος μαχαίρωσε, τραυματίζοντας σοβαρά, έναν Ισραηλινό πολίτη. Είχαν προηγηθεί πολύωρες έφοδοι του ισραηλινού στρατού σε δεκάδες χωριά της Δυτικής Οχθης, συγκρούσεις με νεαρούς Παλαιστίνιους και πάνω από 20 συλλήψεις Παλαιστινίων «υπόπτων».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, μπροστά σε όλα αυτά, απαγόρευσε σε όλα τα μέλη της ισραηλινής Βουλής (Εβραίους και Αραβες) και στους υπουργούς της κυβέρνησης να επισκεφθούν την Πλατεία των Τζαμιών στην Α. Ιερουσαλήμ και συγκάλεσε αργότερα χτες βράδυ νέα έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

Ανακοίνωση της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα

Η παλαιστινιακή πρεσβεία κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της «κατηγορηματικά και απερίφραστα τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας εκ μέρους των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων κατά του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού», σημειώνοντας ότι πρόκειται «για κλιμάκωση που εντάσσεται στο γενικό σχέδιο του Ισραήλ για την εξόντωση του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ