Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Με προπαγανδιστικά «τρικ» αποπροσανατολίζουν το λαό

Εμείς απλά προσθέσαμε... 1,5 δισ. στην ήδη υπάρχουσα φοροληστεία, ισχυρίζεται με θράσος η συγκυβέρνηση!

Να επιταχύνει την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση, καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το νομοσχέδιο με το πρώτο πακέτο των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κυβερνητικής σπουδής να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, εστιάζοντας στο Ασφαλιστικό και ισχυριζόμενη ότι αυτό «είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα, ένα από τα ανοικτά ζητήματα και ήταν και ένα κέρδος της συμφωνίας αυτό». Πρόσθεσε, όμως, ότι οι νέες ανατροπές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης θα έχουν οριστικοποιηθεί το Νοέμβρη.

Μάλιστα, σε άλλη της συνέντευξη (ΣΚΑΪ) υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι η κυβερνητική πολιτική δεν συνιστά φοροκαταιγίδα, αφού αυτή προϋπήρχε και τα νέα μέτρα... την ενισχύουν λίγο! «Είναι προσθετική στα υπόλοιπα, αλλά να σας πω για να είμαστε απολύτως σαφείς ότι υπάρχει μια αύξηση σε σχέση με τους φόρους του 2014, η οποία είναι περίπου 1,5 δισ. Αυτή είναι η αύξηση (...) 1,5 δισ., στα 50 δισ. που είναι η φορολογία. Γι' αυτή την αύξηση συζητάμε για να μην είμαστε υπερβολικοί (...) Δεν είναι η μεγαλύτερη φοροκαταιγίδα. Η μεγαλύτερη φοροκαταιγίδα έχει ήδη συντελεστεί», ανέφερε...

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε τον ισχυρισμό με τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε απ' το βήμα της Βουλής να καταστήσει το λαό συνένοχο της αντιλαϊκής πολιτικής, λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά αυτή τη φορά οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν με γνώση (...) ξέρουν οι πολίτες ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και αυτό το ήξεραν, όταν ψήφισαν. Και τι ψήφισαν; Ψήφισαν αυτόν που πιστεύουν ότι ασφαλέστερα, γρηγορότερα και με κοίταγμα προς το συμφέρον των πολλών, θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα, με το λαό όρθιο, μέσα από τη δίνη των μνημονίων. Επομένως, αυτά είναι σε πλήρη γνώση και ο λαός ψήφισε ποιον εμπιστεύεται να διαπραγματευθεί και ποιος θα υλοποιήσει με το ελάχιστο δυνατό κόστος αυτή τη συμφωνία».

Με τη σειρά της, επανέλαβε το κάλεσμα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να βάλουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και ειδικότερα στο «μεγάλο εθνικό ζήτημα του χρέους» που, όπως είπε, «αποτελεί μέρος της λύσης», παραλείποντας να εξηγήσει ότι αναφέρεται στη λύση που αναζητά το κεφάλαιο για να ανακάμψει η κερδοφορία του, την ίδια ώρα που η όποια «διευθέτηση» στην αποπληρωμή του χρέους θα συνοδευτεί από νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αντιδράσεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων, η Ολγα Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων, υποβαθμίζοντας δηλώσεις όπως του Ν. Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ) ή του Κ. Μπάρκα (ΣΥΡΙΖΑ) που εξέφρασαν δυσφορία.

Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, έως αργά χτες βράδυ συνεχιζόταν η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, που επεξεργαζόταν την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία συγκαλείται το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συμπληρώσει τις θέσεις που έμειναν κενές στην ΠΓ, καθώς και να εκλέξει νέο γραμματέα. Επικρατέστερος για τη θέση φέρεται ο «προεδρικός» Π. Ρήγας. Επίσης, η ΚΕ αναμένεται να δώσει το σήμα έναρξης των προσυνεδριακών διαδικασιών που θα κορυφωθούν στο Συνέδριο, κάπου στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στην εισήγηση της ΠΓ θα περιλαμβάνεται η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και ο σχεδιασμός δράσης το επόμενο διάστημα, ο οποίος λέγεται ότι θα υπηρετεί δύο ζητούμενα: Την επανασυσπείρωση μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που απομακρύνθηκαν μετά την υπογραφή του μνημονίου, καθώς και τη χειραγώγηση συνολικά του λαού, ώστε να καμφθούν διαθέσεις αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ