Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εντονοι ρυθμοί και αντιφασιστικά μηνύματα

Σε έντονους και νεανικούς ρυθμούς κινήθηκε η σκηνή του Μαθητικού Στεκιού του Φεστιβάλ, που άνοιξε αυλαία με μαθητικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής. Την Πέμπτη το βράδυ στη σκηνή ανέβηκαν διαδοχικά οι: «Red Dreams» από το Κερατσίνι, μαθητές από το 15o ΓΕΛ Κυψέλης, «Crazy Dimples» από το Περιστέρι, «Χρίσμα Θανάτου» από τα Σεπόλια, «292-bps» από την Πετρούπολη. Οι φίλοι τους από τα σχολεία τους, το κοινό τους ήταν εκεί και τραγούδησαν μαζί τους, μαζί με πλήθος νεότερων επισκεπτών του Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, οι ήχοι και οι φωνές του hip hop δυνάμωσαν στη συναυλία των Rebellion Connexion και Frank που ξεσήκωσαν στο Μαθητικό Στέκι. Σε μία καταγγελία του φασισμού εξελίχτηκε η συναυλία, καθώς οι αντιφασιστικοί στίχοι των τραγουδιών εναλλάσσονταν με συνθήματα από το κοινό, όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Είστε οι ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών». Η συναυλία έκλεισε με όλους όσοι βρίσκονταν στο χώρο να τραγουδούν «Μυρίζει ακόμα γιασεμί ο Πειραιάς», το τραγούδι που αφιερώθηκε στον δολοφονημένο από τους φασίστες Παύλο Φύσσα.

Αμέσως μετά, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ στη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού, ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Μύρωνας Στρατής κράτησαν αμείωτο το κέφι, τον παλμό και τη ζωντάνια των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ