Κυριακή 11 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία για την κατάργηση των ΒΑΕ στους δήμους

Από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Οπως έγινε γνωστό, ο κατάλογος με τα προαπαιτούμενα 48 μέτρα που εντός της βδομάδας αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή, θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους ΟΤΑ, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 25.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται κατά βάση στην καθαριότητα των δήμων, καθώς και σε τομείς όπως η ασφαλτόστρωση των δρόμων, η τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών, αλλά και η ταφή νεκρών. Στην πράξη, όλοι αυτοί φορτώνονται από 7 έως 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουν σύνταξη.

Εξίσου, όμως, σημαντικό είναι ότι με το μέτρο αυτό, η κυβέρνηση - και παρά τη γενική διατύπωση του νόμου 4336/15 περί εξαίρεσης των ΒΑΕ από τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας - ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση και παραπέρα συρρίκνωση όλου του καθεστώτος των ΒΑΕ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και του ιδιωτικού τομέα. Αυτός είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να σημάνει συναγερμό στο σύνολο της εργατικής τάξης και να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να το προωθήσει στην πράξη.

Γι' αυτό το σκοπό, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση πήρε και το συνέδριο της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στους οργανισμούς της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ