Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Βομβαρδίζουν» την τσέπη και τη συνείδηση του λαού

Σταθερή η προσπάθειά τους να εμφανίσουν το λαό σαν να δείχνει «κατανόηση» στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική...

Αναμονή για τα... «καλύτερα που έρχονται» προσπαθεί να καλλιεργήσει στο λαό η κυβέρνηση, την ώρα που «τρέχει» την πολιτική που βαθαίνει τη χρεοκοπία του

Eurokinissi

Αναμονή για τα... «καλύτερα που έρχονται» προσπαθεί να καλλιεργήσει στο λαό η κυβέρνηση, την ώρα που «τρέχει» την πολιτική που βαθαίνει τη χρεοκοπία του
Να παρουσιάσει την επιβολή ενός νέου φόρου σαν... μείωσή του επιχείρησε χτες η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 6% και 13% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε για την ...απόσυρση του 23% που είχε προβλεφθεί αρχικά, άφησε στο σκοτάδι και τα νέα «ισοδύναμα», τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε μυστικά, δηλώνοντας πως θα ανακοινωθούν στο τέλος της βδομάδας...

Χαρακτηριστική, εξάλλου, ήταν και δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, ότι η συζήτηση για το Ασφαλιστικό θα γίνει από μηδενική βάση, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συνεχίζει την αντιασφαλιστική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προκάτοχοί της, αλλά και ότι είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις του εγχώριου κεφαλαίου, ισοπεδώνοντας και όσα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν απομείνει ακόμα όρθια. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Ολ. Γεροβασίλη, είναι να υπάρξει νόμος το αργότερο ως τις 15 του Νοέμβρη.

Μιλώντας στο MEGA, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε μεν ότι τα μέτρα θα είναι σκληρά, περιέβαλε όμως αυτή την παραδοχή με τις γνωστές αυταπάτες όπως ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ότι έτσι αποφεύγονται τα χειρότερα και ότι τα καλύτερα έρχονται για το λαό. «Ενα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας εμπεριέχει και θετικά μέτρα, τα οποία αναμένονται (...) Προαπαιτούμενα, αξιολόγηση, συζήτηση χρέους, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποκατάσταση της σταθερότητας, οικονομικής σταθερότητας (...) Ωστόσο, ξέρετε και ειλικρινώς το έχουμε αποδεχθεί ότι έχουμε δεχθεί μια συμφωνία το καλοκαίρι. Γιατί; Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να μπορέσουμε, από εδώ και πέρα, να χτίσουμε και να προστατεύσουμε τους Ελληνες πολίτες» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, κρύβοντας ότι πρόκειται για πολιτική στοχευμένη στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που είναι και το μείζον ζητούμενο για την κυβέρνηση. Αντ' αυτών, η Ολγα Γεροβασίλη οχυρώθηκε πίσω απ' το προπαγανδιστικό εφεύρημα με το οποίο επιδιώκει να αποσπάσει την ανοχή και τη συναίνεση του λαού, ότι τάχα «έχουμε κάνει συμβιβασμό και υποχώρηση, αλλά είναι μια τακτική υποχώρηση, να αποτραπούν τα χειρότερα και να υπάρξει χώρος και χρόνος προκειμένου να επιλύσουμε ζητήματα».

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, δήλωσε ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο, προσπερνώντας σαν μη γενόμενη τη διαχρονική ληστεία που έχουν υποστεί τα αποθεματικά του και πως αν δεν παρθούν μέτρα, «μέχρι το 2018 καταρρέει». Παραδέχτηκε ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι η σύνταξη που παίρνει θα είναι ίδια σε λίγο καιρό, διερωτώμενη «πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι ειλικρινής μεταρρύθμιση; Αν θα ήμασταν βέβαιοι από την πρώτη στιγμή τι θα συμβεί και σας το ανακοίνωνα εγώ τώρα, δε θα υπήρχε συζήτηση για το Ασφαλιστικό».

«Δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση το Ασφαλιστικό...»

Επιβεβαιώνοντας το πρόσημο των μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, που είναι ταξικό υπέρ του κεφαλαίου, υπαγορευμένο απ' τις δικές του ανάγκες, δήλωσε ότι η «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού δε συνιστά μνημονιακή υποχρέωση. «Δεν είναι στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις (...) εμείς αντιπροτείναμε και έγινε δεκτό να καταθέσουμε μια συνολική πρόταση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες. Και αυτό ήταν επιτυχία (...) Ο μηχανισμός, ο τρόπος, το σχέδιο το οποίο θα προταθεί από εμάς, δε θα περιέχει σημεία του τύπου "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος"» ανέφερε.

Στην επισήμανση ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δε θα χρειάζεται αφού δε θα υπάρχουν πια επικουρικές, καθώς σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στις κύριες, απάντησε: «Το είπατε σωστά. Είπατε ενσωμάτωση, δεν είπατε κατάργηση»...

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που αρχίζει η ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση σε όσα απόμειναν στο λαό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καυχιέται για το κυβερνητικό έργο και «ποτίζει» με τη σειρά της αυταπάτες τις λαϊκές συνειδήσεις, προσπαθώντας να κρατήσει πάση θυσία το λαό μακριά από την οργανωμένη πάλη. Ο γραμματέας της ΚΕ, Π. Ρήγας, ισχυρίστηκε ότι δε θα υπάρξουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ότι «θα υπάρξει διάλογος μέσα από τον οποίο θα βρεθούν λύσεις» και πως «όλοι οι κοινωνικοί χώροι κατανοούν τι συμβαίνει και τι έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε, όπως και τι είχαμε προηγουμένως και γιατί φτάσαμε εδώ».

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση φέρνει και μέτρα τα οποία η ελληνική κοινωνία τα επικροτεί», επικαλούμενος το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. «Η υλοποίηση μεγάλων τομών και ρήξεων έχει ήδη αρχίσει» υποστήριξε, κρύβοντας ότι αυτές οι τομές, στο βαθμό που γίνουν, αφορούν πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου για αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και το κράτος, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφηγούνται παραμύθια στο λαό την ώρα που κλιμακώνουν την επίθεση εναντίον του (2016-02-06 00:00:00.0)
Οχημα δήθεν «εθνικής ομοψυχίας» για απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής (2015-11-27 00:00:00.0)
Στήνουν προπαγανδιστικό αντιπερισπασμό απ' τα αντιλαϊκά μέτρα (2015-10-23 00:00:00.0)
Ζητά συστράτευση στην εφαρμογή του μνημονίου... για να το επαναδιαπραγματευτεί! (2015-08-28 00:00:00.0)
Τα μνημόνια είναι «εδώ» (2015-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ