Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ιστορικοί περίπατοι - ζωντανά «μαθήματα» Ιστορίας

«Μάθε την αλήθεια! Το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν μ' αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ». Με αυτό το σύνθημα, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παίρνει μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία και διοργανώνει ιστορικούς περιπάτους στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου με ανεξίτηλα γράμματα γράφτηκε η Ιστορία της ΕΑΜικής Αντίστασης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πραγματικά ένα διαφορετικό «μάθημα» Ιστορίας, ένα μάθημα ζωντανό, βιωματικό, όπου όλοι όσοι θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ηρωικές στιγμές από τη δράση του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να «ανακαλύψουν» την πραγματική αλήθεια. Δρόμοι και σημεία από όπου μπορεί να περνάει ο καθένας καθημερινά, αποκτούν άλλη διάσταση και σημασία, όταν με τη βοήθεια της περιήγησης της ΚΝΕ ανακαλύπτεται η «ιστορία» που κρύβουν...

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 10 ιστορικοί περίπατοι σε όλη την Αττική. Σε κάθε περίπατο θα αναδεικνύονται ιστορικά γεγονότα και μέρη που, όπως αναφέρει και το κάλεσμα της ΚΝΕ, «έβαλαν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις της περιόδου, έφεραν μεγάλες ανατροπές και κατακτήσεις. Γεγονότα που καθόρισαν και οδηγούν τις εξελίξεις, αναδεικνύουν υψηλές αξίες, ιδανικά, μεγάλους σκοπούς, μεγάλα έργα και πράξεις απλών ανθρώπων, που γράφτηκαν στις σελίδες της Ιστορίας με ανεξίτηλα γράμματα».

Η θεματολογία και το ραντεβού για τους περιπάτους έχει ως εξής:

Κυριακή 25 Οκτώβρη

«Περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας ιστορική αναδρομή στις μάχες του λαού στην Κατοχή». Ωρα 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

«Το σπίτι της ΕΠΟΝ»: Ωρα 11.30 π.μ., στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας.

«Το κάστρο της Καλλιθέας». Ωρα 11.30 π.μ., στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

«Το κάστρο του Υμηττού». Ωρα 11.30 π.μ., στην πλατεία Υμηττού.

«Σκοπευτήριο Καισαριανής». Ωρα 11.30 π.μ., στο Νοσοκομείο «Συγγρός».

«Το μπλόκο της Καλογρέζας». Ωρα 11.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Καλογρέζα.

«Ιστορικός περίπατος στις γειτονιές του Πειραιά». Ωρα 11.30 π.μ., στη Νοταράκη και Σωτήρος.

«Το μπλόκο των Πετραλώνων». Ωρα 11.30 π.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετραλώνων.

«Ιστορικός περίπατος στα Εξάρχεια - Η περίοδος της Αντίστασης (1941 - '44) και ο ηρωικός Δεκέμβρης του '44. Στιγμές από τη δράση του ΕΑΜικού κινήματος στην περιοχή». Ωρα 11.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Τετάρτη 28 Οκτώβρη

«Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ στο Περιστέρι». Ωρα 17.30, στο σταθμό του Μετρό «Αγ. Αντώνιος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ